Retete:

    Vareniki – coltunasi cu branza dulce – Reteta din Sfantu Gheorghe Delta Dunarii

    Categoria reteta culinara: prajituri dulciuri

    Vareniki, sau coltunasi cu branza este o reteta traditionala destul de populara in Rusia, Ucraina si Republica Moldova, o reteta foarte simplu de realizat.

    Ingrediente reteta Vareniki – coltunasi cu branza dulce – Reteta din Sfantu Gheorghe Delta Dunarii

    Ingrediente pentru aluat:

    • 450-500g faina (cat cuprinde)
    • 1 ou
    • 200 ml apa
    • 1/2 lingurita de sare

    Ingrediente pentru umplutura:

    • 400 g branza dulce de vaci
    • 1 ou

    Mai avem nevoie de 50 g unt si cateva linguri de smantana.

    Mod de preparare reteta Vareniki – coltunasi cu branza dulce – Reteta din Sfantu Gheorghe Delta Dunarii

    Pentru inceput preparam aluatul. Avem nevoie de un castron in care amestecam oul, apa calduta, sarea si faina. Se omogenizeaza pana pana obtinem o coca.
    Umplutura se face simplu, prin amestecarea branzei dulci cu oul.
    Se intinde coca intr-o foaie de 3-4mm, apoi cu un pahar se decupeaza forme de cerc. Pe fiecare cerc de coca se adauga o lingurita de amestec de branza si se pliaza in forma de semicerc, inchinzand prin presare marginile.
    Adaugam coltunasii astfel obtinuti la fiert intr-o oala cu apa deja clocotita si ii lasam sa fiarba cam 10 minute. Dupa ce au fiert, se scot intr-un castron/vas si peste ei adaugam untul topit.
    Se servesc cu putina smantana deasupra sau cu miere, functie de preferinte.


    Adaugat de: Echipa InfoDelta.ro
    la 16/07/2021

    DISTRIBUIȚI

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here