Salaul, este in topul preferintelor mele, datorita faptului ca este un peste cu oase putine iar carnea este gustoasa si slaba.
Am cumparat cateva fileuri de salau si le-am facut la cuptor in crusta de fulgi de porumb, avand pofta sa mananc o combinatie intre peste si ceva crocant. Puteam sa prepar salaul si prin prajire, insa am vrut sa mananc mai dietetic 😊
Ingrediente necesare reteta culinara Salau in crusta de fulgi de porumb
- Fileuri de salau
- 1 ou
- Fulgi de porumb
- Faina
- Sare, ulei
Mod de preparare reteta culinara Salau in crusta de fulgi de porumb
Dupa cum ati vazut lista de ingrediente, este un preparat usor de gatit. Trebuie sa respectati doar ordinea pregatirii pestelui:
- spalat, sarat
- dat prin faina
- dat prin ou
- dat prin fulgii de porumb
- dat la cuptor
Bucatile de salau se spala, se sareaza. Sterse cu un prosop de hartie se tavalesc prin faina, apoi prin oul batut si la final prin fulgii de porumb. Am avut nevoie de un singur ou deoarece am preparat 4 bucati de file si mi-a fost de ajuns. Fulgii de porumb i-am zdrobit inainte, nu i-am lasat intregi.
Am aranjat bucatile de peste pe o tava (unsa cu ulei in prealabil) si am dat la cuptorul preincalzit la 200°C. 25 de minute ar trebui sa fie de ajuns ca pestele sa fie gata, atunci cand fulgii de porumb devin brun-aurii.
Am servit bucatile de peste astfel preparate cu o garnitura clasica de cartofi fierti (cartofi natur)











