sâmbătă, 4 februarie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPescuitPescuit – nade si momeliPreparare porumb fermentat pentru pescuit la crap pe Dunare si Delta Dunarii

Preparare porumb fermentat pentru pescuit la crap pe Dunare si Delta Dunarii

Sunt multi pescari de crap care folosesc porumbul fermentat pentru a nadi si pescui pe Dunare, sau in Delta Dunarii. Iata mai jos cateva metode de a pregati porumbul fermentat:

Reteta de porumb fermentat simpla:

Intr-un bidon de 5 litri se pune ¾ porumb boabe uscat. Apa cat sa acopere porumbul, 300-500 g de zahar, 50 grame de drojdie. Bidonul se lasa acopetit la soare cateva zile (5), timp in care se amesteca/agita zilnic.

Reteta de porumb fermentat cu bere:

Intr-o galeata de 10 litri, porumb trei sferturi, 100 grame de drojdie, bere cat sa acopere porumbul putin. Atunci cand scade berea se completeaza cat sa fie peste porumb. Lasat in soare cateva zile si amestecat in fiecare zi.

Reteta cu porumb fiert si fermentat:

intr-o oala mare se fierbe porumbul pana incep sa crape boabele, aproximativ 2 ore. Trebuie sa aveti grija ca pe parcursul procesului de fierbere boabele de porumb isi maresc volumul, deci nu umpleti oala. Lasati sa se raceasca si apoi adaugati la 10 kg de boabe de porumb, 1kg de zahar si 75g drojdie. Amestecati si mutati totul intr-un vas mai mare si completati cu apa cat sa depaseasca  de patru degete nivelul porumbului. Recipientul/bidonul se lasa la fermentat o saptamana la soare, acoperit formal. Zilnic se amesteca.

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuit la stiuca in Delta Dunarii – noutati 2023

0
Anul 2018 a fost primul an in care pescuitul stiucii in Delta Dunarii s-a desfasurat in regim catch & release (prinde si elibereaza). A...