marți, 3 octombrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Rezervatia naturala Deniz Tepe

Rezervatia naturala Deniz Tepe are o suprafata de 305 ha, fiind amplasata pe teritoriul administrativ al comunei Mihail Kogaliceanu. Este caracterizata prin dealul Deniz Tepe (258 m) izolat in mijlocul unor zone joase de campie.
Dealul Deniz Tepe este usor recogniscibil in peisajul dobrogean, avand forma unui elefant culcat, cu o altitudine maxima de 258 m, izolat in mijlocul unor zone joase de campie. Custozii sitului sunt Societatea Ornitologica Romana si Fundatia Eco-Pontica. Administrativ, situl se afla pe teritoriul comunelor Mihail Kogalniceanu, Mihai Bravu si Nalbant din judetul Tulcea. Situl este important pentru populatiile cuibaritoare ale unor specii caracteristice zonelor de stepa precum: pasarea ogorului (Burhinus oedicnemus), ciocarlie de stol (Calandrella brachydactyla), ciocarlie de baragan (Melanocorypha calandra), fasa de camp (Anthus campestris) si sorecar de camp (Buteo rufinus).
De asemenea, este o importanta zona de hranire pentru o parte din perechile cuibaritoare de serpar (Circaetus gallicus) si acvila mica (Hieraaetus pennatus) din situl vecin Padurea Babadag. Soimul dunarean (Falco cherrug) se poate observa cu regularitate stationand sau hanindu-se in zona. Situl este important in perioada de migratie pentru speciile de rapitoare diurne si berze. Abundenta de pasari din aceasta zona face ca Deniz Tepe sa fie vizitat de multi amatori de birdwatching din Romania, dar si din strainatate. Alte specii importante care pot fi gasite in zona Deniz Tepe si listate in anexa II a Directivei Consiliului 92/43/CEE sunt: popandaul (Spermophilus citellus), balaurul dobrogean (Elaphe quatorlineata) si clopotelul dobrogean (Campanula romanica).

Localizare pe harta a Rezervatia naturala Deniz Tepe

Galerie fotografii Rezervatia naturala Deniz Tepe:

Fotografii Valeriu Leonov

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Apus de soare delta dunarii

Apus de soare in Delta Dunarii – Video

0
Apusul de soare in Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in aceasta zona unica. In timp...

Pescuitul în luna octombrie

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0