marți, 16 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariSe prelungeste valabilitatea permiselor pescuit recreativ emise de ANPA in 2018, pentru...

Se prelungeste valabilitatea permiselor pescuit recreativ emise de ANPA in 2018, pentru anul 2019

ANPA publica pe site-ul sau Decizia 454 din data de 18.12.2018 prin care se prevede prelungirea valabilitatii pentru anul 2019 a permiselor de pescuit recreativ, emise de ANPA in anul 2018 pentru habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Astfel, pana la emiterea de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura a permiselor de pescuit recreativ pentru anul 2019, pescuitul recreativ in habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, se va desfasura pe baza permiselor de pescuit recreativ, emise de ANPA in anul 2018, dupa cum urmeaza:

Pentru Dunare si bratele sale, Marea Neagra si habitatele piscicole naturale necontractate de asociatiile de pescari in scop recreativ, pescuitul recreativ se va desfasura pe baza permisului de pescuit de culoare albastra, emis si eliberat de ANPA in anul 2018, al carui model este prezentat in anexa nr. 2 a Ordinului MADR nr. 60/2017 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului In vederea practicarii pescuitului recreativ In habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosterei Delta Dunarii;

Pentru habitatele piscicole naturale contractate de asociatiile de pescari recreativi, pescuitul recreativ se va desfasura pe baza permisului de pescuit de culoare alba, emis de ANPA si eliberat de asociatiile de pescari recreativi in anul 2018, al carui model este prezentat in anexa nr. 1 a Ordinului MADR nr. 60/2017 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului In vederea practicarii pescuitului recreativ In habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosterei Delta Dunarii, insotit de carnetul de membru al asociatiei care a eliberat permisul, vizat pentru anul 2019.

Posesorii documentelor prevazute la art. 1 al prezentei decizii, au obligatia respectarii prevederilor legislatiei in vigoare privind pescuitul recreativ, a perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie si refacere a resurselor acvatice vii.

Sursa comunicat ANPA

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

35 COMENTARII

 1. Am facut online 2 permise anpa albastru pe 2 nume cu nr de citanta ajvps Dolj niciun raspuns multumim anpa calafat datile pe sub mana ca ani trecuti voi incurajati braconieri pt ca nu ne dati permisele albastre ca sa nu va mai sunam

 2. Sant un operat pe cord deschi de 3 ori si am permis pe 2018 asta datorita ca am vrut sa respect legea deoarece am fost controlat in 2017 de niste oameni ai legi care afland starea mea nu mi au facut nimicsii m au indemnat ca in 2018 sa merg sa iau permis anpa lucru pe care l am facut dar datorita boli nu am reusit sa merg la pescuit anul acesta se pare ca ma simnt mai bine dar ce ma fac nu am permis pe 2019 si tare imi e frica sa nu facvre un atac cerebral cand voi vedea masina cu oamenilegi ca vine sa controleze pescarii Mentionez ca am varsta de 76 de ani si sing mea pasiune e pescuitul pentru care vreau inca sa traiesc mentionez ca pescuitul pe care il fac este o undita la sabioara balos si caras

 3. In cazul in care anul trecut nu am putut obtine permisul de pescuit datorita nebuniei care a fost in TURNU SEVERIN cu permisele va intreb anul acesta 2019 cum se procedeaza pentru a obtine acest document.SE poate pescui fara probleme.Astept raspunsul dumneavoastra.

 4. Ma adresez domnilor guvernanti : De ce nu dati odonanta pentru permis de pescuit sportiv sa fie valabil in toata tara ? de ce atitea permise cu care ese o harababura completa ?

 5. Conform ordinului ANPA pana la distribuirea permiselor pe 2019 este valabil permisul din 2018 conditia fiind de a avea asupra dumneavoastra carnetul de la asociatia de care apartineti vizat si chitanta din care sa reiasa ca ati achitat catre asociatie cotizatia pe 2019 !

  • Nu si pentru permisul ANPA albastru, (cel pentru Dunare si bratele sale, Marea Neagra si habitatele piscicole naturale necontractate de asociatiile de pescari in scop recreativ) care se ridica personal de la ANPA.

 6. Se prelungeste valabilitatea permiselor din 2018.Ok,eu platesc la asociatie cand vin alea noi ca sa le si ridic,ca asa este normal: sa dai cu o mana sa iei cu ailalta !

 7. Asi vrea sa inteleg si eu de ce platim taxa anuala unei asociatii(AJVPS) daca ei nu se ocupa de nici una din problemele care ne lovim in cursul anului!Daca mergi la pescuit in alt judet,trebuie sa ai platit jumate din taxa acelei asociatii.Jandarmii nu au intrebat decat de cartonul emis de ANPA!

 8. ANPA ar putea foarte simplu să emită permise pe 10 ani cu viză anuală. Eu si mulți altii am avut permis eliberat in 2013 pe 10 ani pe care domnii le au anulat fără nici o explicație deșii le am plătit. Mizerii ca peste tot. Concepeți o taxă dar faceti ceva clar si raspicat !

 9. Atenție buni prieteni!!!.
  Este vorba despre „pescuit recreativ”, în toate aceste documente oficiale. .
  Pescuitul sportiv, care acum este diferențiat clar , se practica in baza autorizatiei și permisului de pescuit sportiv eliberat de Federația națională de Pescuit din România.
  Este o mare schimbare în ce înseamnă pescuitul.

 10. Pai se putea altfel? Se putea ca ANPA sa fie pregatita macar odata sa inceapa cum trebuie anul?
  Va dati seama ca a fost o surpriza pentru cei de la ANPA ca trebuiesc permise pentru 2019! Nici nu s-au asteptat la asa ceva! Nooo!
  Asa ca ca cei care doresc permise noi stau pe bara pana cei de la ANPA definitiveaza achizitiile vietii 🙁
  Bataie de joc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0