Ingrediente reteta culinara stiuca marinata cu legume la cuptor
- 1 stiuca
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 20-30 masline
- 1 ardei kapia
- 1-2 ardei iuti
- 3-4 rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- piper boabe
- otet
- sare
- marar verde
Mod preparare reteta culinara stiuca marinata cu legume la cuptor
Taie stiuca in rondele de circa 1,5 – 2 cm si pune bucatile intr-o tava ceva mai adanca. Se sareaza. Peste stiuca se pune ceapa taiata joulien, 1 morcov razuit, 20-30 de masline, piper boabe, foi de dafin, cativa catei de usturoi zdrobiti, 1 ardei kapia taiat felii, 1-2 ardei iuti (daca preferati iute), o mana de marar verde tocat, 3-4 rosii taiate felii subtiri (sau cateva chery taiate pe jumatate). Intr-un vas se pune o compozitie formata din apa, otet, sare si ulei de masline. Proportiile sunt: la 3 cani de apa se adauga o cana de otet, o lingura de sare si jumatate de cana de ulei de masline. Aceasta compozitie se toarna in tava peste ingredientele de mai sus, astfel incat bucatile de stiuca sa fie cuprinse de zeama. Se acopera tava si se da la frigider sau in perioada rece se tine pe balcon. Dupa marinare (12 ore), se baga tava asa cum este la cuptor, aproximativ o ora la foc mic. Stiuca se patrunde destul de repede, important este ca si legumele sa se faca.
Daca nu-ti plac rondelele de stiuca, poti cresta stiuca pe spate din aproape in aproape si urmand pasii retetei o pui la marinat asa intreaga avand grija ca sa intorci din 6 in 6 ore stiuca in compozitia de marinata pentru ca nu o va cuprinde pe de-antregul.
Pentru servire, stiuca astfel preparata se serveste la temperatura camerei, nu fierbinte, Garnitura recomandata: cartofi natur.