0

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) reaminteste ca vizitarea Padurii Letea se face pe baza unui Regulament elaborat in parteneriat cu RNP – Directia Silvica si cu consultarea autoritatilor locale. Astfel, au fost stabilite trei trasee de vizitare: 

Traseul 1, amplasat in partea de vest a Padurii Letea, unde accesul este permis doar cu atelaje traditionale;

Traseul 2, se poate accesa in zona tampon si tangential in zona strict protejata cu conditionarea stationarii mijloacelor de transport in zona tampon si apoi drumetie 900 de metri;

Traseul 3, drumetie, este un traseu scurt de vizitare panoramica a zonei de dune pe o lungime de 500 de metri.

Organizarea celor trei trasee de vizitare in padurea Letea a fost avizata de catre Consiliul Stiintific al ARBDD.

Una dintre atractiile zonei o reprezinta si caii semisalbatici din Padurea Letea care, in conditiile actuale de seceta, sunt monitorizati indeaproape de ARBDD si Directia Silvica. La marginea padurii, in partea de vest a zonei strict protejate si a zonei tampon, exista in prezent surse de apa cu nivel ridicat unde caii se pot adapa. Acest lucru determina absenta lor de pe traseele de vizitare. Daca in urma monitorizarii se observa lipsa surselor de adapare, ARBDD, Directia Silvica si Primaria C.A. Rosetti vor lua masurile ce se impun pentru a preveni aparitia unor evenimente nedorite.

Sursa comunicat presa ARBDD

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII