Muzeul de Arta

Inceputul constiutirii colectiilor de arta se suprapune cu intemeierea Muzeului Tulcean in mai 1950, intr-o expozitie eterogena, in fosta cladire a Muzeului de Stiinte ale Naturii ”Delta Dunarii”.
Gazduit intr-o frumoasa cladire (incepand din 23 august 1982), monument de patrimoniu arhitectural construit in stil neoclasic pe malul fluviului Dunarea, Muzeul de Arta din Tulcea se mandreste de ocrotirea a 7 colectii, si anume o colectie de pictura cu 927 lucrari, o colectie de sculptura cu 403 lucrari, o colectie de icoane de 798 lucrari, o colectie de grafica cu 3453 de lucrari, o colectie de placi de gravura cu 268 piese, o colectie de arta decorativa cu 120 piese si nu in ultimul rand o colectie de arta decorativa orientata cu 311 piese, totalizand 6280 de lucrari.

Bijuteria de referinta care situeaza Muzeul Tucean de Arta printe cele mai prestigioase muzee din tara, ramane colectia sa de pictura care este alcatuita cu unele dintre cele mai valoroase opere de arta romaneasca.
Structurata pe scheletul “Dobrogea oglindita in Arta Plastica Romaneasca”, muzeul prezinta pe simezele sale din expozitia de baza, opere de mare valoare care pot naste invidia marilor muzee din tara. Ele sunt creatiile dintre cele mai alese zamislite de artisti ca: Gheorghe Petrascu, Nicole Tonitza, Theodor Pallady, Stefan Popescu, Petre Iorguleanu, Jean Al. Steriadi, Francisc Sirato, Nicolae Darascu, Ion Theodoreanu Sion, Vasile Popescu, Samuel Mutzner, Marius Bunescu, Cecilia Cutescu Storck, Gheorghe Sarbu, Stavru Tarasov, Leon Biju, Ion Tuculescu, Iosif Iser, Lucia Dem. Balacescu, Dimitrie Ghiata, Michaela Eleutheriade.
Aceasta scoala a Marii Negre, a Dunarii si a solaritatii dobrogene desi preponderenta, este inscrisa in evolutia fireasca a artei romanesti fiind precedata cronologic de opere ale marilor maestrii ai sfarsitului veacului a XIX-lea: Theodor Pallady, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu.

Expozitia permanenta:
• cuprinde opere de mare valoare artistica apartinand clasicilor picturii, gravurii si sculpturii romanesti; pictura de avangarda cea mai importanta colectie Victor Brauner din tara.
Expozitii temporare:
• Teodor Hrib-: expozitia de sculptura cinetica, pictura si grafica,
• Valentele acuarelei in operele patrimoniului Muzeului 'de Arta
• Tranzit - expozitia aduce in atentia publicului demersuri plastice neconventionale ale copiilor (performance, instalatie, obiect, precum si lucrari realizate in tehnici mixte) si este deschisa publicului in foaierul Teatrului Jean Bart.

Localizare: Strada Grigore Antipa, Nr. 2, orasul Tulcea, judetul Tulcea - Tel. 0240-51.32.49

 

©  Imagini Romeo Huidu

    Articole din sectiune    

Delta Dunarii in imagini

Cele mai frumoase fotografii din Delta Dunarii si nordul Dobrogei

Albume fotografi Delta


Delta Dunarii si nordul Dobrogei fotografiate prin obiectivele aparatelor profesionale

Fotografia ta din Delta

Locul unde vezi fotografiile postate de fanii Deltei Dunarii

Recomandari retete

Statistici

Articole: 677
Unitati cazare:157
Fotografii:4436
Retete:124
Locuri pescuit:64
Comentarii:485
Ghid in Delta Dunarii:170

Linkuri utile

Orasul Tulcea

Asociatia Pescar Sportiv

Ibis Tours Birdwatching

- Eco Chettusia

......................................................

Website Translator
 

GHID online Delta

Intra in GHID si descopera cele mai frumoase locuri din Delta Dunarii si Dobrogea de Nord

Recomandam

WelsBaltenii de Sus

Adauga in site

Reteta culinara

Atunci cand calatorim prin Dobrogea de Nord si gustam dintr-un preparat de-al locului si ne place, nu plecam pana cand nu ne impartaseste gazda secretul retetei.

Daca ai preparat  o reteta pe baza de peste, sau o reteta care se poate prepara la vatra esti invitatul nostru sa o publici aici.

 

Fotografie din vacanta

Nimic nu se compara cu o vacanta petrecuta in Delta Dunarii! Parca timpul petrecut aici se scurge mult prea repede. Ramanem doar cu amintirile si cu pozele. Aratati si celorlalti cum ati petrecut vacanta in Delta Dunarii.

 

Anunt din Tulcea

Adauga anuntul tau gratuit, fara sa te inregistrezi. Domenii anunturi: vanzari, cumparari, prestari servicii numai pentru judetul Tulcea.

 

Unitate de cazare

De ce sa va inscrieti unitatea dumneavoastra de cazare in acest site? In primul rand pentru ca este gratuit, apoi pentru veti fi prezent in cel mai vizitat site din domeniu.
Beneficiati de:

  • o pagina dedicata;
  • puteti adauga promotii, oferte
  • galerie foto dedicata;
  • nu exista intermediari
  • optimizare pentru motoarele de cautare;
  • link direct catre site-ul dumneavoastra;
  • contorizare reala vizite/ IP.

 

 

Loc de pescuit

Da, stim ca in Delta Dunarii se poate pescui peste tot unde-i apa. Insa exista anumite locuri care au fost testate de catre noi si de catre alti pescari si le publicam in site ca sa puteti beneficia si voi de o partida de pescuit reusita.
Daca ai descoperit la randul tau noi locuri de pescuit in Delta Dunarii sau Dobrogea de Nord, spune-ne si noua, nu le tine numai pentru tine!
 

Impresii, povestiri

Daca iubesti acest minunat loc si doresti sa publici aici impresia ta sub forma unui articol, te asteptam sa ne contactezi la redactia [at] info-delta.ro. Daca ai si fotografii din calatoria ta, ar fi exceptional.

 

 

Loc in ghidul online

Daca esti pasionat la fel ca si noi de Delta Dunarii si Dobrogea de Nord trimite-ne fotografii din locurile unde ai fost si noi le vom araja frumusel pe harta. Nu uita sa ne spui de unde sunt fotografiile si sa ne transmiti coordonatele GPS.

 

Cazare in Delta DunariiArticole noi publicate

Ghid in Delta Dunarii

Comentarii in site