La jumatatea lunii iunie am calatorit in Delta Dunarii cu intentia de a pescui cateva stiuci, pe natural. Am avut, insa, doua zile de pescuit dificile, in care nici eu si nici alti membri din echipa nu am reusit sa vedem coada pestelui.
Am pescuit in zone batute de ani de zile in care nu a existat sa nu avem minim o prezentare. Mai mult, am avut un ghid excelent care a sunat pe toata lumea in speranta ca exista un loc unde sa traga stiuca, dar pur si simplu nu a vrut, nu a fost sa fie.
Oare de ce? Dupa parerea noastra, cresterea rapida a apelor a fost cauza principala a inactivitatii pestilor. Dar chiar si asa, nu pot spune ca a fost un sejur ratat, simpla iesire in natura ne-a incarcat bateriile pentru inca o luna de zile cand – deja am hotarat – va fi timpul pentru o revansa in lupta cu stiucile.
Ne-am gandit ca o incinta de pescuit privata este fix ceea ce trebuie, sa nu mai depindem de cresterea sau descresterea apei si de alti factori ce ar putea influenta hranirea stiucilor. Asa ca am ales incinta Resortului Cormoran, locul unde anul trecut am prins multe stiuci, dar si locul unde am ratat cateva exemplare remarcabile.
De ce am revenit la Resortul Cormoran?
Am venit la Resortul Cormoran pentru al doilea an consecutiv, aproape in aceeași perioada, deoarece ne-am simtim bine aici, fiind locul unde pentru noi gazdele sunt perfecte, discrete, dedicate unui turism de calitate. Sunt resorturi in care te simti ca un musafir, in care ai o permanenta senzatie ca deranjezi, ca incurci pe cineva , insa aici te afli la polul opus, te simti ca acasa.
Un alt motiv in alegerea noastra a fost legat de momentele nefericite prin care trecem, legate de criza sanitara mondiala, Resortul Cormoran fiind situat intr-o zona izolata, are o suprafata generoasa de spatiu verde, terase unde poti servi masa, personal instruit si atentie deosebita in respectarea regulilor de igiena si de distantare sociala.
Sa reamintim faptul ca Resortul Cormoran se afla in satul Uzlina, comuna Murighiol, loc in care poti ajunge doar cu barca. Ca sa fii preluat de o ambarcatiune, cand ajungi in Tulcea, trebuie sa suni la receptie, iar daca vii pe alta ruta, trebuie sa anunti cu 40 de minute inainte. Noi am lasat masina in parcarea resortului pazita non-stop din Murighiol, iar apoi am fost transferati cu o ambarcatiune la hotel.
Doua zile – zero capturi de știuca
Revenind la pescuitul nostru de stiuca, vestile de pe incinta de pescuit, care nu erau tocmai bune s-au confirmat, apa fiind tulbure, pescuitul la stiuca fiind ratat.
Cei de la resort au compensat, insa, punandu-ne la dispozitie o barca cu ghid ca sa pescuim pe natural. Doua zile am incercat imposibilul in diferite locuri (Isac, Uzlina etc) rezultatul fiind acelasi: zero capturi la stiuca.
In final, ne-am refugiat la un pescuit de consolare la biban, avat si ce-a mai picat.
Ok, hai sa facem si altceva!
A fost foarte cald, soarele arzator fortandu-ne sa iesim de pe apa inca de pe la orele 10. Dar nu a fost o problema pentru noi pentru ca ne-am retras la piscina, locul unde ne-am odihnit si relaxat din plin. Piscina a fost de nota 10 si daca apuci sa te inveti cu rasfatul oferit … nici ca nu te mai gandesti la o cazare fara piscina pe timp de vara. Doua baruri deschise, statul la umbra, muzica discreta, berea rece au completat relaxarea dintre partidele de pescuit.
Se spune ca nicaieri nu-i mai frumos un rasarit de soare ca aici in Delta Dunarii. Daca pleci de dimineata la pescuit, o sa te convingi cu siguranta.
Iar seara, poti admira apusul de soare care este spectaculos, aici la Resortul Cormoran.
Ciorbă la foc de lemne și pește la grătar
Mancarea ca de obicei foarte buna si diversificata, la finalul minisejurului cantarul aratand cu 3 kg mai mult per persoana. Ca o noutate fata de anul trecut a fost zona de gratar&ceaun unde se preparau ciorbe la foc de lemne si peste la gratar. Va dati seama ca nimic nu se compara cu o ciorba de peste facuta la ceaun.
Sa revenim la pescuit!
Dupa cina, am mai tatonat malurile din zona Resortului, poate, poate pica vreun rapitor. Pana la urma am luat o undita de la receptie si am inceput un concurs de pescuit pe cinste cu alti oaspeti ai resortului pana la inserat cand ne-au alungat tantarii.
Intr-un fel a fost ok ca nu am dat la peste pe incinta, chiar daca locul arata idilic, pentru ca ne-am plimbat destul de mult prin locuri ce nu le mai vizitase-m de ceva timp. Aveam in plan sa ne inscriem la una din excursiile organizate de resort, dar alergatura dupa stiuca ne-a satisfacut pofta de calatorii.
In final sa reamintim si care sunt costurile cu activitatile de pescuit din incinta Resortului Cormoran. Pretul unei zile de pescuit este de 275 lei/zi/barca cu vaslas. Daca renunti la vaslas, platesti cu 100 lei mai putin. Transferul de la resort la incinta se face cu barca cu motor si este inclus in pret. In 5 minute ajungi la incinta. Daca incinta nu este accesibila, poti inchiria la acelasi pret o barca cu ghid pentru a pescui pe natural. Se adauga pretul benzinei consumate.
Pentru rezervari Resort Cormoran – telefon: 0745.059.818 / 0744.656.372 sau e-mail:
office@cormoran.ro