duminică, 14 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPromovarePikemaster 2010 Holbina

Pikemaster 2010 Holbina

A doua editie a concursului dedicat pescarilor la stiuca „Pikemaster”, desfasurat in incinta piscicola a Resortului Holbina, s-a incheiat. Pentru mine a fost o experienta extraordinara de a asista la acest eveniment, in calitate de invitat media.

Am intalnit aici pescari adevarati, ce inteleg notiunea de pescuit ca pe o relaxare, o pasiune, o competitie. Un alt nivel in care oameni isi  cauta cu indarjire prin toate ochiurile de apa adversarii si atunci cand se intalnesc se despart ca doi prieteni. Oameni care atunci cand prind o stiuca exclama: “ce frumoasa este”!

Opt echipe s-au aliniat la start, 16 pescari au plecat in cautarea locului norocos care sa le aduca valorosul premiu 1. I-am insotit de la distanta si i-am vazut in actiune.

Organizarea a fost perfecta din punctul meu de vedere. Inainte de prima mansa de pescuit s-au stabilit clar toate regurile jocului. S-au tras la sorti barcile si arbitrii pentru prima zi.

Fiecare echipa a fost insotita de cate un arbitru care a fost schimbat a doua zi prin tragere la sorti. La fel si barcile. Arbitrajul a fost asigurat de membri Asociatiei Pescar Sportiv. Pe zi au existat 2 masuratori, fiind punctate primele 5 stiuci ce depasesc 50cm. Capturile se retineau in functie de dimensiune, astfel incat sa intre la punctat cele mai mari 5 capturi. Masuratorile au fost certificate si de catre organizatori. Totul a fost cat se poate de transparent, s-a filmat masurarea fiecarei stiuci ca sa nu existe discutii.

Pe langa cele 3 locuri pe podium, organizatorii au pus la bataie si premiul pentru cea mai mare captura si premiul pentru cele mai multe struci prinse. Vedeta a fost o stiuca de 99cm capturata de Gabi in echipa cu Dorian Dubovoi, ei luand si locul 3. La numarul de capturi au invins echipa formata din Andi Arif si Eugen Gherman. Locul doi a fost ocupat de echipa formata din Terente Tudose si Gheorghe Stefan iar marele premiu a intrat in posesia echipei formata din Cristian Popescu si Mihai Borcan.

Despre Holbina 1 pot spune ca este un mare labirint de stuf, canale, japse si ochiuri de apa cu multa vegetatie submersa. Aici, pescuitul la stiuca presupune arta, lansare la punct fix, alegerea inspirata a nalucii. De aceea castigatorii s-au stabilit abia la ultima masuratoare, pe parcursul etapelor existand cateva rasturnari spectaculoase de clasament.

podium castigatori pikemaster Holbina 2010

Clasamentul final Pikemaster Holbina 2010:

 1. Cristian Popescu si Mihai Borcan – 723 cm
 2. Terente Tudose si Gheorghe Stefan – 705 cm
 3. Dorian Dubovoi si Gabi – 687 cm
 4. Andi Arif si Eugen Gherman (Berti) – 683 cm
 5. Cristian Burghez si Ion Dumitriu (Paco) – 674 cm
 6. Razvan Dinu si Alex Andrei – 674 cm
 7. Vasile Marciuc si Cristian Jurca – 646 cm
 8. Csaba Imreh si Giani Tatu – 587 cm

Premiul I 3000 euro, premiul II 1500 euro, premiul III 1000 euro, cea mai mare captura 500 euro si cele mai multe capturi 500 euro.

 • In prezent, denumirea complexului s-a schimbat in Holbina 3 Bibani
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

3 COMENTARII

 1. Am participat la acest regal al pescuitului la stiuca in calitate de arbitru si coordonator al echipei de arbitrii a Asociatiei Pescar Sportiv – sectiunea spinning.
  Un concurs cu manse foarte lungi, practic s-a pescuit „zi lumina”.
  Organizarea excelenta, pescari de stiuca impatimiti, stiucile mari au fost prezente in ambele manse.
  Felicitari castigatorilor si multumiri organizatorilor pentru invitatia adresata APS pentru a arbitra si cea de-a doua editie a concursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM