sâmbătă, 13 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăLegislatie pescuitANPA nu mai elibereaza permise de pescuit

ANPA nu mai elibereaza permise de pescuit

ANPA nu mai elibereaza permise de pescuit recreativ/sportiv decat prin asociatiile de pescari sportivi ai caror membri practica pescuitul in scop recreativ/sportiv.

Asa suna decizia nr.100/05.05.2016 emisa de catre Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura privind eliberarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv. Asadar si prin urmare, daca doriti sa mai pescuiti pe apele publice va trebui sa obtineti permisul ANPA printr-o asociatie de pescari sportivi. Si asta incepand cu data de 05.05.2016, data Deciziei 100.

permis-anpa-2016Prezenta Decizie este oarecum interpretabila tinand cont de Ordinul nr. 369/2016 privind conditiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum si modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv in care la Art. 2.  se precizeaza ca „Practicarea pescuitului recreativ/sportiv in habitatele piscicole naturale, cu exceptia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, se face in baza permiselor emise de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura si eliberate direct de aceasta sau prin asociatiile de pescari in scop recreativ/sportiv, persoane juridice nonprofit legal constituite.”

Ciudata este si baza legala a Deciziei: OUG 23/2008 (aprobata si completata de Legea 317/2009), HG 545/2010 si referatul ANPA 3591/05.05.2016, in sensul in care tocmai Ordinul 369/2016 cel care defineste conditiile de pescuit sportiv, modelul permisului de pescuit sportiv nu este luat in calcul.

In acest caz se ajunge iar la intrebarea daca Asociatiile de pescari sportivi vor elibera permisele de pescuit ANPA si nemembrilor sau doar celor care platesc cotizatiile la ei? Istoria se repeta si iata ca ne intoarcem in anul 2010, la inceputul caruia a fost o mare balbaiala cu privire la permisele de pescuit.

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

4 COMENTARII

  1. INFORMARE
    Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, cu excepţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, se face în baza permiselor emise de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi eliberate direct de aceasta sau prin asociaţiile de pescari în scop recreativ/sportiv, persoane juridice nonprofit legal constituite, conform prevederilor Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 369/2016.

    Pescarii care practică pescuitul recreativ/sportiv nu sunt obligaţi să se înscrie într-o asociaţie de pescari recreativ/sportivi, dar dacă vor practica pescuitul recreativ/sportiv într-o zonă unde există autorizaţie de pescuit recreativ/sportiv sau contract de dare în folosinţă a bazinelor piscicole, în scopul practicarii pescuitului recreativ/sportiv, inclusiv în urma unor decizii rămase irevocabile şi definitive, vor trebui să respecte regulamentul propriu al asociaţiei de pescari recreativ/sportivi, deţinatoare de autorizaţie sau contract.

  2. Pai sunt hoti astia de la asociatii, ca ei cer 120 RON pentru eliberarea permisului. Ca sa nu mai aibe batai de cap cei de la ANPA, ii incurajeaza pe astia sa ne rupa la bani 🙁 De aia merge tara asta bine…

  3. Am sunat la ANPA si mi s-a spus ca Decizia 100/05.05.2016 se aplica doar celor care nu au permise eliberate. Pentru vizat permisele vechi posesorii de carduri de plastic pot plati in continuare la Trezorerie si apoi primesc stampila de la ANPA. Insa cei care doresc de acum incolo sa intre in posesia cardurilor noi (cele noi vor fi de carton) vor intra sub incidenta Deciziei 100/05.05.2016. Am mai inteles ca pentru a clarifica situatia creata, ANPA va publica un comunicat cat de curand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM