joi, 18 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariARBDD a desfasurat actiuni de evaluare a efectivelor de pelicani din Delta...

ARBDD a desfasurat actiuni de evaluare a efectivelor de pelicani din Delta Dunarii

In perioada 6 – 7 mai 2016, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) a desfasurat o serie de actiuni de evaluare a efectivelor de pelicani creti si pelicani comuni de pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD).

Aceasta actiune s-a desfasurat in colaborare cu Societatea Ornitologica Romana si reprezinta primul Recensamant International in Sud – Estul Europei al speciilor de pelicani, coordonat de catre Society for the Protection of Prespa (Grecia).

Numaratoarea efectiva s-a realizat cu specialistii institutiei noastre acoperind un numar mare de lacuri si zone umede din RBDD si zona costiera a Marii Negre, pentru a obtine date cat mai exacte asupra prezentei exemplarelor din cele doua specii de pelicani.

De asemenea, reprezentantii ARBDD impreuna cu alti specialisti au efectuat survolarea zonelor greu accesibile sau inaccesibile in care se afla colonii de pelicani. Aceste zboruri s-au facut cu avioane de tipul „mini quad-copter” in vederea realizarii de fotografii si filmari aeriene cu mini-camera, pentru a obtine o imagine cat mai fidela asupra populatiilor de pelicani din aceste zone.

Scopul acestui recensamant coordonat la nivel international este de a obtine, sincronizat, date numerice cu privire la populatiile de pelicani creti (Pelecanus crispus) si pelicani comuni (Pelecanus onocrotalus), atat la adulti si estimarea perechilor cuibaritoare, cat si a numarului de pasari imature, necuibaritoare. Obtinerea acestor date este foarte importanta pentru a afla proportia dintre adulti si exemplarele necuibaritoare in cazul ambelor specii. Tarile participante in decursul acestui an sunt: Grecia, Albania, Muntenegru, Turcia, Bulgaria si Romania.

Sursa comunicat presa ARBDD

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

delta dunarii fotografie drona

Delta Dunarii vazuta din drona – Galerie fotografii

0
Descoperă frumusețea Deltei Dunării cu o galerie de fotografii aeriene realizate cu drona. Fiecare imagine surprinde peisaje spectaculoase, de la canale întortocheate la habitate...
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM