marți, 29 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPromovareDespre proiectul "Tineri Foto-Reporteri pentru Comunitate"

Despre proiectul „Tineri Foto-Reporteri pentru Comunitate”

Vineri, 21.05.2010, incepand cu orele 11.00 , la Sala de sedinte a Inspectoratului Scolar Judetean Tulcea are loc conferinta de presa organizata cu ocazia inceperii activitatilor din cadrul proiectului „Tineri Foto-Reporteri pentru Comunitate„.

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Tineret in Actiune, subactiunea 1.2 –Initiative ale tinerilor si este implementat la nivel judetean de Asociatia Centrul European pentru Diversitate in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea, Consiliul Judetean al Elevilor si Institutul de Cercetari Eco-muzeale Tulcea.

Va asteptam la conferinta de lansare a proiectului.

Ana Lazar, Vicepresedinte Centrul EU divers

Comunicat de presa

In perioada 1 mai – 30 octombrie 2010 Asociatia Centrul European pentru Diversitate (Centrul EU divers) implementeaza in judetul Tulcea proiectul Tineri Foto-Reporteri pentru Comunitate (www.fotoatitudine.eudivers.ro).

Proiectul asociatiei se desfasoara cu finantare din partea Comisiei Europene, in cadrul Programului Tineret in Actiune – Sub-actiunea 1.2 Initiative ale tinerilor, program gestionat de ANPCDEFP – Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale.

Locatie: Tulcea, Sulina, Macin, Isaccea, Babadag.

Grupul tinta : Tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 19 ani.

Scopul proiectului :

formarea tinerilor ca factori activi in societate, care isi folosesc resursele, ideile si aptitudinile pentru promovarea si sustinerea comunitatii.

sprijinirea tinerilor in formarea si dezvoltarea lor personala si profesionala.

cresterea gradului de implicare al tinerilor in activitati extra-scolare cu caracter socio-cultural .

Obiective specifice:

– 5 echipe de tineri a cate 10 – 15 participanti, din orasul si judetul Tulcea, informate si instruite in domenii precum foto-jurnalism, oportunitati de dezvoltare si programe europene, management de proiect;

– 10-15 tineri, selectati din randul participantilor initiali, implicati activ in promovarea comunitatilor lor prin intermediul foto-reportajelor, a expozitiilor tematice si prin realizarea lucrarii „Imi promovez comunitatea”.

Obiective generale:

„Tineri Foto-Reporteri pentru Comunitate” incurajeaza tinerii sa respecte diversitatea, sustine dialogul intercultural, contribuind astfel la dezvoltarea sentimentului de toleranta, la prevenirea si combaterea prejudecatii, rasismului si a tuturor celorlalte atitudini care duc la excludere, prin intermediul fotografiilor si a reportajelor care vor surprinde aspecte din comunitatile in care traiesc. In acest mod se doreste, pe de o parte gasirea de solutii la problemele comunitatii si pe de alta parte folosirea resurselor si a abilitatilor pentru a o sustine si a promova acele caracteristici pozitive ale orasului de provenienta.

Principalele activitati:

pregatirea si promovarea proiectului in liceele implicate si in intreaga comunitate;

inscrierea si selectia participantilor in proiect;

instruirea participantilor, prin cursuri, prezentari, munca in echipa, aplicatii practice;

strangerea de informatii despre comunitatea din care provin participantii in proiect, prin discutii cu localnicii, fotografiere pe urmatoarele subiecte:

„Somajul in randul tinerilor” – Macin; „Comunitatea Rroma din Babadag”; „Degradarea patrimoniului” – Sulina; „Saracia in orasul meu” – Isaccea; „Diversitatea etnica” – municipiul Tulcea

evaluarea si selectarea celor mai reusite foto-reportaje

redactarea, editarea si publicarea lucrarii „Imi promovez comunitatea”, cu informatii inedite din cadrul comunitatii din care provin finalistii din proiect.

promovarea rezultatelor proiectului, prin expozitii foto, articole, mass-media, prezentari in licee.

Activitatea de instruire se va axa pe doua componente (pe modelul informatie teoretica + aplicatie practica):

– Evaluarea proiectului si perspective de continuitate

La buna derulare a proiectului vor contribui:

Institutul de cercetari Eco-Muzeale Tulcea

Inspectoratul Scolar Judetean Tulcea

Consiliul Judetean al Elevilor Tulcea

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Pescarusul cu picioare galbene

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

0
Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.Descriere: (52-58 cm) Anvergura...
canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca