marți, 23 iulie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseLet’s Do It, Romania!

Let’s Do It, Romania!

Ce inseamna “Let’s Do It, Romania!”?

Curatenie in toata tara. Intr-o singura zi! Asa cum spun initiatorii proiectului:

Prin acest proiect ne propunem curatarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale tarii, intr-o singura zi. Mormanele de gunoi pe care le vom identifica si curata in cadrul acestei campanii sunt gunoaiele aruncate de catre cetateni (fie ei localnici sau turisti) in areale naturale. In mormanele de gunoi nu se includ zonele in care au fost transportate deseuri cu utilaje si depozitate sistematic (acestea fiind gropi de gunoi ilegale). Arealele naturale curatate pot fi atat pe uscat, cat si pe apa.

Asa cum au fost organizate actiunea din Estonia (tara de origine a initiativei) in 2008 si cele din Letonia si Lituania in 2009, actiunea din Romania presupune implicarea cetatenilor, a autoritatilor locale, a firmelor private, a operatorilor de salubritate, a persoanelor publice si a mass media pentru a mobiliza populatia sa iasa in ziua stabilita si sa curete deseurile conform planului realizat de catre echipa.

Ca un admirator al Deltei Dunarii, fac un apel pentru tulceni in special, sa se implice in acesta campanie. Atat ca promovare si constientizare a actiunii cat si prin voluntariat. Da stiu ca problema cu deseurile din delta este cauzata si de turistii mai putin educati, dar banuiesc ca daca or sa gaseasca un loc curat o sa le fie rusine sa mai arunce gunoaie. Daca nu se face nimic in aceasta privinta in loc de nuferi, copii nostrii or sa vada numai pet-uri plutitoare.

Dar nu despre educatie vorbim acum ci despre o campanie de ecologizare la nivel national ce va rapeste o zi din viata.

Despre cum poti sa te implici si tu aflii de pe “Let’s Do It, Romania!”

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor

0
Influența presiunii atmosferice asupra hrănirii peștilor este un subiect complex care implică multiple mecanisme și variabile. Înțelegerea modului în care presiunea atmosferică afectează comportamentul...

RECOMANDAM