duminică, 14 aprilie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diversePescuit in Delta Dunarii: mini-sejur de cateva zile

Pescuit in Delta Dunarii: mini-sejur de cateva zile

Acest articol se adreseaza celor ce nu sunt sa zicem “specialisti” in tehnica pescuitului si care de fapt doresc sa viziteze Delta Dunarii dar si sa “dea la peste”. L-am postat tot ca urmare a unor solicitari venite pe e-mail de la cei ce ne viziteaza site-ul.

Pentru cel ce bate Delta sau diverse balti de ani de zile, lucrurile sunt clare si are in dotare “arsenalul” necesar si aici ne referim atat la experienta cat si la sculele de pescuit si accesoriile de pescuit. Dar pentru cel ce nu este pescar, dar doreste o partida de pescuit in Delta, trebuie sa clarificam cateva aspecte. In primul rand, tendinta este de a achizitiona scule performante. Noi consideram asta si un lucru bun dar si mai putin. In primul rand sculele performante costa ceva banuti si cel ce le achizitioneaza trebuie sa se gandeasca de cate ori le va mai folosi dupa sejurul din Delta, daca are rost investitia sau nu. Noi gandim din punctul de vedere al economiilor, astfel incat un mini-sejur sa nu coste per total cat 2 saptamani de stat la plaja. Si in cele 2-3 zile de Delta cate partide de pescuit sunt planificate si la ce tip de peste se orienteaza partida?

Deci, pentru cel ce nu are, sa zicem o lanseta pentru rapitor (este mai dinamic acest tip de pescuit) ceva mai ieftina, o mulineta adaptata la bat (si ea mai ieftina) si accesoriile (firul, 5-6 lingurite diverse, strune etc.), in total sa zicem maxim 200 lei. Tot la banii astia se poate lua si ceva pentru pescuitul la crap (fara pretentii). Adica o lanseta ieftina si rigida, o mulineta adaptata la ea si accesoriile (fir mai gros, plumbi grei si plati, ace de pescuit etc). Pentru asta vedeti sectiunile din site. Acuma totul depinde de puterea financiara a voastra referitor la achizitionarea de scule de pescuit, piata este extrem de diversa, dar daca nu sunteti pescari sau nu intentionati sa deveniti pescari, ci doar doriti un pescuit de amuzament in Delta Dunarii, sfatul nostru este sa investiti la minumum in sculele de pescuit.

In continuare, nu uitati ca pentru un pescuit in Delta, indiferent ca dati la peste 1 ora sau zile intregi, trebuie sa fiti in regula cu actele. Permisul de la ANPA trebuie sa-l aveti la voi, Cartea de Identitate si Permisul de intrare in Rezervatie. Daca vizati bratul Chilia, la toate acestea se adauga si Avizul de pescuit sportiv in apele de frontiera (PG-ul). Facand calcule veti vedea ca nu este chiar asa de ieftin un pescuit in Delta: 200 lei sculele de pescuit + 60 lei taxe ( posibil mai mult daca punem la socoteala si taxa de acces cu masina in Rezervatie 100 lei sau PG-ul 50 lei) + inchirierea unei barci pentru partida de pescuit sa zicem 200 lei/zi/barca. Deci distractia costa.

Ca o concluzie pentru cei fara experienta:

  • 1 lanseta echipata complet este suficienta. Si o undita este o alternativa pentru unii, dar in general cei ce ne-au intrebat vizau stiuca.
  • 5-6 lingurite de diverse marimi, forme, culori
  • 5-6 strune.

Noi consideram ca este arhisuficienta dotarea asta pentru cel (incepatorul) ce doreste o partida de pescuit intr-un mini-sejur.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

icre de salau

Încheierea etapei de reintroducere a icrelor de șalău în Lacul Razim...

0
Pe 8 aprilie, campania anuală de repopulare a șalăului în complexul Razim-Sinoe, organizată de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a ajuns la final....
Canalul mitchina

Canalul Mitchina

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0