sâmbătă, 2 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diversePregatiri pentru un mic concediu in Delta Dunarii

Pregatiri pentru un mic concediu in Delta Dunarii

Pentru ca primim destule e-mail-uri in care ni se cer cateva sfaturi referitoare la modul de organizare a unui mic sejur de cateva zile in Delta Dunarii, va prezentam modelul nostru de organizare folosit anul trecut, in octombrie 2008.

Tinta sejurului a fost pescuitul la stiuca, locatia Crisan, durata 4 zile (joi – duminica).

In primul rand am cautat cazare, am gasit si am inceput discutiile telefonice cu proprietarul. De la bun inceput am stiut ceea ce dorim de la aceasta mica “evadare” si anume:  stiuca. Astfel, am discutat cu proprietarul pensiunii: perioada de cazare, numarul de persoane ce formeaza grupul, tariful de cazare, pretul meselor (si ce mese vom lua), posibilitatea de inchiriere barci (grup de 4 insi), locatiile unde dorim sa mergem pentru pescuit.

Datorita perioadei mici de stationare in Delta (2 zile efective, scazand prima zi in care sosim si ultima in care plecam de dimineata), totul a trebuit sa fie bine organizat. Am stabilit clar inchirierea a 2 barci cu motor pentru ziua de vineri (pentru toata ziua) si unde vrem sa mergem (lacul Bogdaproste si lacul Trei Iezere). Pentru ziua de sambata, am inchiriat numai o barca pentru toti (pentru toata ziua), avand in plan o debarcare a ½ din grup la pescuit de crap sau somn (pe Dunarea Veche) si restul grupului in continuare pe cele 2 lacuri in cautarea stiucii. Tariful pentru inchirierea barcii cu motor pentru toata ziua a fost de 200 lei. Tinand cont ca 2 zile (vineri si sambata) le-am rezervat integral si exclusiv pescuitului, am specificat la pensiune ca vom servi numai cina pentru 3 zile (joi, vineri, sambata). Astfel, am cumparat de acasa ceva mezeluri, conserve pentru mesele cele vom servi pe balta, in timpul zilelor de pescuit. Astfel planurile facute, am plecat la drum.

Cum a decurs sejurul? Foarte bine, persoana de la pensiune s-a tinut de cuvant, am avut barcile la dispozitie, asta era important.

In ziua de joi am ajuns in Tulcea, am platit taxa de intrare in Rezervatie la ADBRD si am luat nava rapida catre Crisan. Ajunsi in Crisan, ne-a preluat cineva de la pensiune, ne-am cazat si am stabilit pentru a 2-a zi ora de plecare catre locatiile de pescuit. In partea din zi ramasa, am pescuit pe canalele din apropiere.

Ziua de vineri am plecat la pescuit si ne-am intors seara, idem sambata.

Duminica, ne-am trezit matinal si am plecat catre debarcader pentru drumul inapoi catre Tulcea. Cam asta a fost legat de partea de organizare a mini-sejurului in Delta.

Referitor la cheltuieli/persoana (la nivelul anului 2008):

  • Cheltuieli benzina auto – 50 lei;
  • Taxa intrare in Rezervatie – 10 lei;
  • Permis pescuit ANPA – il detineam, la nivelul anului 2008 valoarea era de 1 leu, la nivelul anului 2009 valoarea este 30 lei;
  • Tarif transport nava rapida dus/intors: 90 lei;
  • Tarif cazare 3 nopti: 90 lei;
  • Tarif mancare 3 mese de seara: 90 lei;
  • Tarif inchiriere barca 2 zile: 150 lei;
  • Alte cheltuieli: 50 lei.

Total cheltuieli persoana pentru sejurul de 4 zile: 530 lei.

Speram sa va fie de folos acest mic articol.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM