joi, 21 septembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPromovareProiectul ARHEoTUR – suport ICEM Tulcea

Proiectul ARHEoTUR – suport ICEM Tulcea

Inca de la lansarea info-delta.ro am descoperit potentialul arheologic din Dobrogea de nord, potential insuficient prezentat si exploatat. Am considerat ca este pacat ca aceste vestigii pline de istorie sa ramana intr-un con de umbra, sa nu fie vizitate, sa nu fie protejate, conservate si promovate. Nu vrem sa facem comparatie cu ce am vazut in afara tarii, acolo unde si un amarat de zid este conservat si frumos prezentat. Probabil ca si multi dintre voi ati remarcat acest lucru. La noi se pune eterna problema a fondurilor de finantare.

Cu placere am descoperit in cadrul ICEM Tulcea o echipa de profesionisti ce-si face treaba cu o extraordinara pasiune, incercand sa faca cat mai mult si mai bine cu putinul ce le este alocat. Ei au misiunea de a salva atat trecutul nostru istoric cat si viitorul, iar munca lor se regaseste in muzee, in teren, in publicatii. Atunci cand ne-au propus implicarea intr-un proiect de vizibilitate nu am ezitat o clipa.

Proiectul ARHEoTUR / Acces La Arheologie reprezinta editarea unui album de prezentare al siturilor, cetatilor si monumentelor din nordul Dobrogei. Este o initiativa frumoasa a celor de la Institut, de a publica o “carte de vizita” care sa puna in valoare patrimoniul cultural local si care sa permita accesul la cultura a turistilor, elevilor interesati de zona de nord a Dobrogei, dar si sa constientizeze in randul acestora importanta protejarii si valorificarii patrimoniului cultural local, ca parte componenta a patrimoniului cultural regional, national si international.

Pana acum s-au realizat: macheta album ARHEoTUR, textele in limba romana si in engleza. In continuare se urmareste promovarea in mediul web a siturilor, cetatilor si monumentelor din nordul Dobrogei si mai ales gasirea surselor de finantare (sau sprijinul) necesare editarii si publicarii albumului.

Ideea este de a gasi resursele financiare sau solutiile necesare finalizarii acestui proiect. De aceea, va rugam si pe voi sa sprijiniti si sa sustineti initiativa celor de la ICEM Tulcea de a finaliza albumul ARHEoTUR.

 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

lacul lumina delta dunarii

Lacul Lumina – loc de pescuit in Delta Dunarii

0
Lacul Lumina din Delta Dunarii este un loc excelent pentru pescuit, cu o mare varietate de pești, cum ar fi știuca, crapul, somnul și...

Pescuitul în luna octombrie

Bancuri cu pescari

Bancuri haioase cu pescari

RECOMANDAM