vineri, 24 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăArticole diverseTrei noi trasee turistice in muntii Macinului

Trei noi trasee turistice in muntii Macinului

Trasee muntii Macin. In Muntii Macinului, in prezent sunt omologate de Ministerul Mediului sase trasee marcate (Traseul Culmea Pricopanului, traseul Tutuiatu, traseul Dealul cu Drum, traseul Cozluk, traseul Valea Vinului, traseul Varful Crapcea), un traseu tematic „Povestile Macinului”, un traseu pentru practicarea turismului ecvestru si trasee de cicloturism.

De curand alte trei trasee turistice noi au fost aprobate pentru omologare de catre Consiliul Stiintific al Parcului National Muntii Macinului. Primul este un traseu tematic ce se adreseaza amatorilor de geoturism, atat copiilor si adolescentilor pasionati de munte si de drumetii, cat si adultilor. El leaga localitatea Jijila de Manastirea Izvorul Tamaduirii, prin Valea Vasilica Mica (Jijila – Valea Jijilei – Varful Cheia – Varful Cheita – Varful Carmalau – Fantana de Leac – Manastirea Fantana de Leac). Este un traseu ce are un grad de dificultate redus si poate fi parcurs in trei – patru ore.

Cel de-al doilea are de lungime de 13 km si este destinat amatorilor de turism ecvestru cu plecare din vecinatatea localitatii Cerna (Cerna – Padoc PNMM – Valea Arsu – Varful Saua Mare, Varful Arheuziu – Varful Archizel – Varful Lifante – Varful Pietrele Albe – Varful Mangina – Valea Puturoasa – Padoc PNMM).Administratia parcului Macin poate pune la dispozitia turistilor patru cai si echipamentul de protectie. Costul unei astfel de excursii este de 20 de lei pentru o ora de persoana (70 lei pentru intreg traseul), cu ghid insotitor.

Ultimul traseu propus spre omologare este un traseu de cicloturism, care pleaca din orasul Macin continua pe str. Viticultori, trece pe langa crama Dobrogeana si continua pe drum de pamant pana la Manastirea Fantana de Leac.

Accesul in Parcul National Muntii Macinului este permis numai pe traseele turistice marcate cu semne conventionale (marcaje vopsite, cu banda, triunghi, cruce sau punct de culori diferite in functie de traseu si incadrate cu alb) si stabilite ca fiind accesibile in lista avizata anual de autoritatea de specialitate in domeniu (ANT).

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

muzeul ivan patzaichin mila 23

Muzeul Ivan Patzaichin din Mila 23, Delta Dunarii

0
Muzeul Ivan Patzaichin – Centru de Inovare Comunitară, construit pe locul casei părinților lui Ivan Patzaichin din satul Mila 23, omagiază realizările excepționale ale...

RECOMANDAM