duminică, 23 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariCe amenzi poti lua daca nu respecti legea pe plajele Vadu, Corbu...

Ce amenzi poti lua daca nu respecti legea pe plajele Vadu, Corbu si Midia

ARBDD informeaza vizitatorii ca plajele salbatice  Vadu, Corbu si Midia fac parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si au statut de “Sit Natura 2000” incluzand habitate specifice si specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european si mondial. Aceste plaje salbatice nu au destinatie turistica.

In acest context, vizitatorii trebuie sa inteleaga ca este nevoie de un comportament responsabil fata de natura, respectand regulile de vizitare, expuse pe panourile aflate in zona.

Iata care sunt sanctiunile pe care le poti primi in cazul in care nu respecti legea atunci cand ajungi pe plajele de la Vadu sau Corbu din Delta Dunarii.

*Conform Legii 82/1993 privind constituirea RBDD:

Accesul persoanelor fizice si juridice fara permis de intrare se sanctioneaza cu amenda intre 35-100 lei pentru persoane fizice si 50-150 lei pentru persoanele juridice.

Accesul si circulatia cu mijloace rutiere pe suprafata plajei se sanctioneaza cu amenda intre 250-700 lei pentru persoane fizice si intre 320-1000 lei pentru persoanele juridice.

Camparea se sanctioneaza cu amenda intre 70-200 lei pentru persoane fizice si intre 100-250 lei pentru persoanele  juridice.

Alte activitati care constituie contraventii si sunt sanctionale conform OUG 57/2007:

 • Distrugerea sau degradarea marcajelor ori a panourilor indicatoare;
 • Organizarea de manifestari sportive, culturale, tabere pe teritoriul ariei naturale protejate, fara acordul administratorului
 • Neevacuarea de catre persoanele fizice sau juridice a deseurilor generate.

*info preluate de pe panou afisare ARBDD plaje 

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

4 COMENTARII

 1. O mizerie. Panourile sunt puse cu cativa km inainte de rezervatie unde nu se opreste nimeni sa citeasca iar drumul are indicatoare catre cherhanaua X si cherhanaua Y. Ajungi la cherhana si sunt zeci de masini – parchezi si apoi apare cineva si iti da amenda ca TU esti la mai putin de 150m de apa. Dar sa puna indicatoare cu limita de parcarea nu o fac si asta inseamna ca nu vor de fapt sa protejeze aria cat vor sa dea amenzi. ZERO indicatoare ca nu ai voie sa intri cu masina si sa parchzi exact unde este nevoie de indicatoare ca sa obtii protectia zonei. Poate raspunde cineva de la „aria protejata”. Apropos, poligonul de trageri dintre Corbu si Vadu nu afecteaza flora si fauna? Au bubuit de zor cat am stat acolo.

 2. Se fac abuzuri cu amenzile, nu sunt indicatoare, nimic care sa te avertizeze ca nu ai voie in acea zona. Noi am oprit intr-o zona cu multe masini sa intrebam care sunt regulile si ne-au cerut buletinul si au inceput sa scrie amenda. Chiar nu e corect…. ca nu sta toata lumea sa citeasca legi…

 3. Buna seara
  Se poate campa cu rulota la peste 150 metri de plaja in Vadu Corbu Midia sau Tuzla
  Sunt locuri amenajate in acest sens in aceste zone
  Ce taxe inafara permiselor pentru persoane si auto trebuiesc platite
  Daca ma cazez in Murighiol la un camping trebuie sa platesc permis acces persoane si auto in rezervatia Delta Dunarii
  Va multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM