O reteta de mancare foarte apreciata si “obligatorie” pe care membri Redactiei au folosit-o in iesirile cu cortul in Delta Dunarii.
Ingrediente necesare reteta culinara Ciorba de fasole
Avem nevoie de: 0.5 kg de fasole, 2-3 morcovi, 2 ardei, 4 cepe, 2 rosii, 1 legatura leustean verdeata, ulei, bulion, sare.
Mod de preparare reteta culinara Ciorba de fasole
Se alege fasolea de impuritati si se pune intr-un vas cu apa de cu seara, la inmuiat, ca sa mearga treaba mai repede a doua zi. Se pune la fiert fasolea, intr-o oala cu apa schimbata si se adauga morcovii tocati marunt. Luand in considerare ca gatim pe malul Dunarii, apa nu se poate schimba la fiertul fasolei, asa ca se adauga la fierbere o lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar. Intre timp, intr-o tigaie se caleste in putin ulei ceapa taiata solzisori. Cand s-a rumenit ceapa se adauga amestecul de zarzavat tocat marunt (rosiile, ardeii) si o lingura de bulion dreasa cu jumatate de cana de apa si se lasa la fiert. Cand s-a fiert fasolea, se adauga compozitia din tigaie, sare dupa gust si se mai da intr-un clocot. La final se adauga leusteanul tocat marunt. Dupa preferinta se poate servi dulce sau usor acrita cu otet.








