Ciorba de zarzavat. O ciorba pe care membri Redactiei info-delta.ro au folosit-o in iesirile cu cortul in Delta Dunarii. O numeam ciorba lenesului, desi nu se justifica acest lucru, prin prisma faptului ca aveam multe legume de tocat. Dar nu necesita “arta” sa faci aceasta ciorba.
Ingrediente necesare reteta culinara Ciorba de zarzavat
Sunt necesare urmatoarele dar nu si obligatorii: 2-3 morcovi, 1 telina radacina, 2 ardei, 2 cepe, 2 rosii, 2-3 cartofi, varza, fasole verde, dovlecei ,1 legatura patrunjel verdeata, ulei, bulion, sare, piper si otet.
Mod de preparare reteta culinara Ciorba de zarzavat
Se curata, se spala si se toaca legumele marunt si se pun la fiert in apa. Dupa ce au fiert bine, se adauga bulion sau suc de rosii (rosii tocate marunt) si dupa gust, sare, piper si putin otet (in loc de bors). Trebuie tinut cont si de timpii de fierbere ale legumelor, radacinoasele se fierb mai greu, deci se pun la inceput, apoi incet incet restul. Cinstit, uneori, “aruncam” toate legumele in apa clocotita, asteptam sa fiarba cat de cat, timp in care ne vedeam de treaba pe langa corturi si apoi “finalizam” ciorba. Se lasa sa mai dea intr-un clocot si se presara patrunjelul si telina, tocate marunt.