vineri, 22 septembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăPromovareCormoran resort, am ajuns in Deltă

Cormoran resort, am ajuns in Deltă

Am ajuns in Deltă!… Barca ne poartă prin valurile catifelate ce se unduiesc în spatele nostru, apoi în larg vezi cum dispar de parcă nici nu am fost pe acolo, urmele noastre sunt șterse definitiv. Delta ne primește la fel ca în prima zi!…. azi mergem spre un loc încărcat de povești și vise împlinite, astăzi vom merge spre Resortul Cormoran, un loc plin de emoție care a crescut frumos ca un copil, o oază de bucurie în calea exploratorului posedat de fantomele trecutului înțesat de povești pescărești, povestite de pescari cu barba albă printre oale cu fierturi în care înoată toate soiurile de pești.

După ce valurile Dunării ne-au legănat ușor spre mal, coborând din barcă te cuprinde o liniște pe care nu o vei regăsi nicăieri. Sunt obosit, drumul este lung, dar mă simt împlinit de parcă sunt primul care a descoperit acest loc, am o satisfacție de parcă doar eu știu de acest loc secret. Mă trezește din vis o voce lină care mă invită să gust o licoare transparenta cu miros de livadă, ezit să gust, dar îmi aduc aminte că aici nu mai am nevoie de carnetul de conducere, mă relaxez imediat.

Ne plimbăm printre aleile Resortului Cormoran, o insulă de liniște și pace mângâiată de razele soarelui, acesta este încă sus și mai avem timp. Imediat ne iese în cale piscina, facem o baie să ne răcorim, asta vom face în fiecare zi cu siguranță. Stăm de vorbă cu gazdele și aflăm că Resortul Cormoran ne oferă posibilitatea să ne arătăm adevărata valoare de exploratori.

De aici avem posibilitatea să ne aventurăm spre lacurile și canalele deltei, traseele excursiilor din Delta Dunării, sunt diverse și pe toate gusturile, te poți duce spre falezele Sulinei sau poți vizita pădurile cu stejarii seculari ai Caraormanului, toate aceste trasee sunt minunate și te vor purta pe drumurile luciului de apa mai îngust, mai adânc, străbătând lacuri sau canale străjuite de sălcii aplecate parcă să-ți ureze bine ai venit, omule. Păsările sunt peste tot, de la cormorani hrăpăreți, pescăruși, rațe și lișițe, cocostârci de tot felul până la pelicanii maiestuoși, adevărații stăpâni ai deltei.

Poveștile nu mai contenesc și nu ne dăm seama că soarele se duce spre apus, peisajul este de vis iar oamenii care ne gazduiesc, deasemeni. Pentru o clipă timpul stă în loc, numai Dunărea o simți cum freamătă în cursul ei necontenit. De mâine ne așteaptă răsăritul, vom merge spre cabanele albastre ce ne îndeamnă spre odihnă, de mâine Delta va fi a noastră. Dimineața este petrecută de salciile de malul opus al Dunării, lumina se ridică ușor înroșind malurire brăzdate de radăciniile întortochiate ale copacilor. Ne-am trezit și mergem spre restaurant să savurăm un expresso și un mic dejun copios, s-a dus dieta îmi zic în gând, oricum nici n-am început-o vreodată.

După o masă copioasă, optăm să ne plimbăm pe lacurile din împrejurimi: Isac, Uzlina, Chiril și pe unde ne va mai duce ghidul nostru. Aflăm că alții vor pleca în excursii spre Pădurea Caraorman, Mila 23 și Sulina. Locurile sunt minunate și trebuie neapărat să le vizitezi căci Resortul Cormoran se află chiar în inima deltei și de aici poți pleca spre orice obiectiv turistic. Traseul nostru este pregătit minuțios de ghidul nostru, ne îmbarcăm și pornim spre lacuri. Senzația este de nedescris, vântul și apa îți ascute simțurile este o combinație perfectă. Traseele canalelor care intră și ies din lacuri ticsite de pelicani, mii de pelicani, parcă suntem într-un film documentar… trestia străjuie marginea lacurilor, iar nuferii împodobesc colțurile precum jardinierele cu flori de la pervazul ferestrelor. Plimbarea continua, sincer nici nu stiu unde sunt, din când în când ghidul nostru ne aduce aminte… visăm, suntem în Deltă.

Ne întoarcem la mal cu gândul la o baie în piscina … pe seară vom merge la pescuit …. de aici încolo, dragii mei, vă invit pe dumneavoastră să vă planificați vacanța alături de gazdele Resortului Cormoran din Delta Dunării!

Drum bun și vacanță plăcută!

Pentru rezervari Resort Cormoran – telefon: 0745.059.818 / 0744.656.372 sau e-mail:office@cormoran.ro

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

lacul lumina delta dunarii

Lacul Lumina – loc de pescuit in Delta Dunarii

0
Lacul Lumina din Delta Dunarii este un loc excelent pentru pescuit, cu o mare varietate de pești, cum ar fi știuca, crapul, somnul și...

Pescuitul în luna octombrie

Bancuri cu pescari

Bancuri haioase cu pescari

RECOMANDAM

Pensiunea 4 Salcii din Balteni de Sus

Pensiunea 4 Salcii

0