0

Descriere: Sarpele de apa este un sarpe neveninos. Este o specie cu activitate diurna ce prefera habitatele acvatice, traind mai mult in apa decat pe uscat. In Romania, specia este protejata prin Legea Nr. 13 din 1993. Este zvelt, depaseste 1 m lungime, are capul lung si ingust. Pe spate este galben-cenusiu, cu un desen inchis, alcatuit din cinci siruri de pete patrate cu aspect de tabla de sah. De multe ori pe ceafa se observa o pata in forma de V. Abdomenul este alb-galbui sau rosu-caramiziu, cu insertii de pete negre ce alterneaza.

Reproducerea: Ponta este depusa in iunie-iulie si contine intre 5 si 25 de oua albe, lungi, lipite unele de altele si ingropate la adancime mica in sol afanat, frunzar, detritus, sub muschi, paie putrede etc. Incubația dureaza aproximativ 10 saptamani, iar juvenilii au intre 16-19 cm la eclozare.

Hrana: Se hraneste cu mormoloci, broaste, tritoni, pesti mici etc. Adesea pandeste prada sub apa.

Habitat: La noi in tara se gaseste peste tot, exceptand zona Moldovei. Predomina in Delta Dunarii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…