0
Descriere: Este un mamifer omnivor, de amurg si noapte, rareori facandu-si aparitia in timpul zilei. Este o specie de caine cu un corp scurt si indesat a carui lungime variaza intre 60 – 90 cm, are picioare scurte, coada de 15-25 cm, par des si lung cu o culoare intre cafeniu-inchis si galbui-roscat, avand spicul perilor de culoare neagra. Urechile sint mici si rotunjite, iar botul este ascutit, aducand oarecum cu cel al vulpii, si este acoperit cu par scurt. Se aseamana cu ratonul spalator diferenta dintre acestia constand in coada care este mai scurta si de culoare unica fata de cea a rotonului care este mai lunga si are coloristica in forma de inele. Enotul poate fi identificat usor dupa blana de culoare deschisa (gen favoriti) de la baza gatului. Mai este cunoscut si dupa denumirile: enot, viezure cu barba, bursuc cu barba, caine jder.
Reproducerea: In februarie – martie are loc imperecherea. Gestatia dureaza aproximativ 60 de zile, femela nascand pana la 8 pui. Acestia vor fi ingrijiti in vizuina timp de 4 – 5 saptamani, devenind independenti in 3 – 4 luni. Masculul si femela formeaza o familie doar in timpul imperecherii si cresterii puilor, dupa care se despart.
Hrana: Prefera o alimentatie carnivora formata din soareci, broaste, pasari, oua, bizami, etc dar la nevoie se poate hrani si cu plante de apa, fructe.
Habitat: Isi petrece mult timp in vizuina, in zonele cu umiditate crescuta in apropierea apelor si padurilor.

Fotografii de
© Razvan Dinu

Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

CORMORAN RESORT - confort si traditie in Delta Dunarii

Delta Dunarii are farmecul ei aparte si surprinde cu peisaje pitoresti in fiecare anotimp. Toamna, spre exemplu, nimic nu este mai placut decat sa pornesti aventura pe canalele Deltei, sa te cufunzi in raiul pasarilor si sa simti cum stuful, nuferii si salciile te imbratiseaza. Pentru…

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…