0
Descriere: Este un mamifer omnivor, de amurg si noapte, rareori facandu-si aparitia in timpul zilei. Este o specie de caine cu un corp scurt si indesat a carui lungime variaza intre 60 – 90 cm, are picioare scurte, coada de 15-25 cm, par des si lung cu o culoare intre cafeniu-inchis si galbui-roscat, avand spicul perilor de culoare neagra. Urechile sint mici si rotunjite, iar botul este ascutit, aducand oarecum cu cel al vulpii, si este acoperit cu par scurt. Se aseamana cu ratonul spalator diferenta dintre acestia constand in coada care este mai scurta si de culoare unica fata de cea a rotonului care este mai lunga si are coloristica in forma de inele. Enotul poate fi identificat usor dupa blana de culoare deschisa (gen favoriti) de la baza gatului. Mai este cunoscut si dupa denumirile: enot, viezure cu barba, bursuc cu barba, caine jder.
Reproducerea: In februarie – martie are loc imperecherea. Gestatia dureaza aproximativ 60 de zile, femela nascand pana la 8 pui. Acestia vor fi ingrijiti in vizuina timp de 4 – 5 saptamani, devenind independenti in 3 – 4 luni. Masculul si femela formeaza o familie doar in timpul imperecherii si cresterii puilor, dupa care se despart.
Hrana: Prefera o alimentatie carnivora formata din soareci, broaste, pasari, oua, bizami, etc dar la nevoie se poate hrani si cu plante de apa, fructe.
Habitat: Isi petrece mult timp in vizuina, in zonele cu umiditate crescuta in apropierea apelor si padurilor.

Fotografii de
© Razvan Dinu

Fotografii de
© Iliuta Goean
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Aveti toate motivele sa alegeti Cormoran Resort

Cei care au vizitat Delta Dunarii, cu siguranta si-au promis ca se vor intoarce. Celor care nu au ajuns pana acum in acest loc minunat, le recomandam sa ajunga cat mai curand, iar CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre toate zonele…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…