miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Caine enot – Nyctereutes procyonoid

Descriere: Este un mamifer omnivor, de amurg si noapte, rareori facandu-si aparitia in timpul zilei. Este o specie de caine cu un corp scurt si indesat a carui lungime variaza intre 60 – 90 cm, are picioare scurte, coada de 15-25 cm, par des si lung cu o culoare intre cafeniu-inchis si galbui-roscat, avand spicul perilor de culoare neagra. Urechile sint mici si rotunjite, iar botul este ascutit, aducand oarecum cu cel al vulpii, si este acoperit cu par scurt. Se aseamana cu ratonul spalator diferenta dintre acestia constand in coada care este mai scurta si de culoare unica fata de cea a rotonului care este mai lunga si are coloristica in forma de inele. Enotul poate fi identificat usor dupa blana de culoare deschisa (gen favoriti) de la baza gatului. Mai este cunoscut si dupa denumirile: enot, viezure cu barba, bursuc cu barba, caine jder.
Reproducerea: In februarie – martie are loc imperecherea. Gestatia dureaza aproximativ 60 de zile, femela nascand pana la 8 pui. Acestia vor fi ingrijiti in vizuina timp de 4 – 5 saptamani, devenind independenti in 3 – 4 luni. Masculul si femela formeaza o familie doar in timpul imperecherii si cresterii puilor, dupa care se despart.
Hrana: Prefera o alimentatie carnivora formata din soareci, broaste, pasari, oua, bizami, etc dar la nevoie se poate hrani si cu plante de apa, fructe.
Habitat: Isi petrece mult timp in vizuina, in zonele cu umiditate crescuta in apropierea apelor si padurilor.

Fotografii de © Razvan Dinu

Fotografii de © Iliuta Goean

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM

Casa Vaida Mila 23

Casa Vaida – Mila 23

0