marți, 29 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Furnica (lasius niger)

Furnica obisnuita (lasius niger) 2 – 4 mm. Capul este prevazut cu doua antene ce joaca un important rol in pipait, mirosit, deoarece vazul nu este bine reprezentat. Mandibulele sunt foarte dezvoltate fiind instrumente bune nu numai pentru hrana si lupta ci si pentru transport si constructii. Furnica prezinta sase perechi de picioare, acoperite cu peri fini utilizati la curatirea antenelor.
Construieste un cuib in subteran, sub o piatra si pe sub scoarta copacilor, cuib ce are o multime de galerii, prin care furnicile circula liber, precum si camere in care sunt crescute larvele sau puii. Intr-un cuib, intalnim trei tipuri de caste: regina, este inaripata, cu torace puternic dezvoltat ; furnicile lucratoare, cele mai numeroase, de regula nearipate si asexuate ; masculii, sunt aripati. Femela isi reteaza singura aripile dupa zborul nuptial, paraseste comunitatea , formandu-si un nou cuib. Masculii, dupa fecundare mor.
Se hranesc cu tot ce intalnesc, omnivore. Ca o particularitate, furnicilele se hranesc si cu excrementele puricilor de plante.
ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Pescarusul cu picioare galbene

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

0
Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.Descriere: (52-58 cm) Anvergura...
canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca