luni, 28 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiMamifere din Delta DunariiIepure de camp - Lepus europaeus

Iepure de camp – Lepus europaeus

Descriere: Lungimea corpului variaza intre 60 cm si 70 cm, greutatea intre 4 – 4,5 kg. Bine camuflat, culoarea se confunda mai totdeauna cu mediul.Spatele este cafeniu-galbui, patat cu negru. Laturile mai mult galbene-ruginii. Abdomenul este albicios. Gatul este galben-cafeniu cu insertii de alb. Coada, deasupra, cenusie intunecat cu aspect de pata neagra, dedesubt alba.
Reproducerea : Femela naste dupa o perioada de gestatie de 42 de zile, 2-4 pui, mai rar 6 pui. Din primavara pana in toamna, naste 3-5 generatii.
Hrana: Se hraneste exclusiv cu vegetale, ierburi, lujeri, frunze, mu¬guri, coaja unor pomi fructiferi sau arbori tineri.
Habitat: Este raspandit din Delta pana la munte, detinand din acest punct de vedere, al amplitudinii ecologice, primul loc dintre toate speciile de vanat Traieste in egala masura in campul agricol cultivat, cat si in padurile cu sau fara subarboret. Cea mai mare densitate o inregistreaza in campiile situate la altitudinea de 100—250 m. Evita locurile mlastinoase, cu apa stagnanta.
 

Fotografii de © Iliuta Goean

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

1 COMENTARIU

  1. Am gradina. Si iepurii cred.. Maninca fasole verde. Ardei. Leustean telina nu mai spun de altele morcovi… Ce pot tine in gradina sunt cartofi.. Ceapa usturoi.. Dovlecei castraveti rosii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Pescarusul cu picioare galbene

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

0
Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.Descriere: (52-58 cm) Anvergura...
canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca