0

Majoritatea unitatilor industriale sunt concentrate in localitatile urbane din zona limitrofa rezervatiei.
In perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii industria se dezvolta pe baza exploatarii si valorificarii resurselor naturale, in primul rand a resurselor piscicole, agricole si stuficole.

Ca repartizare, in principal unitatile economice din rezervatie desfasoara activitati in domeniul industriei alimentare. Cele mai mari sunt Fabrica de conserve peste si fabrica de semiconserve peste apartinad de societatile SC Ecofish SRL si SC Danubiu RO 2002 SRL cu sediul in Jurilovca. In 2012 aceste fabrici nu si-au desfasurat activitatea.
In localitatile Sulina si Chilia Veche functioneaza unitati de panificatie.

Incepand cu anul 2010 Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a autorizat din punct de vedere al mediului societatea SC CARNIPROD SRL Tulcea cu profil de activitatea fabricarea produselor din carne inclusiv din carne de pasare, cresterea porcinelor si prelucrarea-conservarea carnii. Activitatea se desfasoara partial in teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cu posibil impact al intregii activitati in perimetrul ariei naturale protejate.

Activitatea Santierului Naval Sulina se reduce la reparatii de nave.

Sursa informatiei publice: Raportul privind starea mediului in rezervatia biosferei Delta Dunarii 2012

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…