0
Descriere: lungimea corpului este de 45-50 cm, coada este de 30-35 cm si greutatea intre 7-8 kg. Blana cu parul lung, dorsal cafeniu, ventral galbui-cafeniu-roscat; coada cilindrica, cu solzi negri.
Reproducerea : Femela naste 5-6 pui, de 3 ori pe an, pe care, cat sunt mici, ii poarta pe spate.
Hrana: constituita din vegetale, rar consumand moluste.
Habitat: Traieste pe langa apele lin curgatoare, aproape statatoare, dar cu vegetatie bogata, mai ales in Delta Dunarii. Are cuibul direct in apa, cu aspect de musuroi, creat din resturi vegetale, sau creat in malul abrupt cu galerii adanci de 4-6 m.
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII