sâmbătă, 2 decembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Viespea (Vespinae)

Viespea (Vespinae) O regasim in Delta Dunarii mai peste tot, in special in zonele cu salcii batrane unde isi construiesc cuiburile in scorburile din trunchi.
Insecta asemanatoare cu albina, cu un corp de culoare galbena cu dungi negre. Prezinta in partea posterioara a abdomenului un ac veninos, care spre deosebire de albina acul cu venin al viespilor nu ramane in tesutul unde a fost injectat veninul. La om, intepaturile de viespi sunt fie foarte dureroase, fie mortale, in functie de cat de alergica este victima la veninul acestora.
Viespile traiesc izolat sau in colonii, construind din lemn maruntit un cuib care are forma de fagure cu o textura asemanatoare cu a hartiei.
Matca traieste un an, depunand oualele primavara. Larvele sunt hranite cu insecte faramitate de viespile adulte si depozitate in celulele special construite. Adultii se hranesc cu nectar, polen, sucuri de plante, insecte si larvele acestora.
 
imagini info-delta.ro
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM

Pensiunea BIANCA din Murighiol

Pensiunea Bianca

0