0

Este o planta perena, de culoare verzui-alburie, intalnita cel mai frecvent pe locuri pietroase, nisipoase, prundisuri aride, pe malul marii.

Se prezinta ca o tufa sferica, a carei inaltime nu trece de 30 – 50 cm. Frunzele au forme diferite, rigide, spinoase (dinti teposi proveniti din prelungirea nervurilor) si sunt crestate, aparent la intamplare.

Florile apar in lunile iulie si august, sunt micute, au culoare albastruie si formeaza o inflorescenta asemanatoare cu un capitul oval de circa 1 cm. In pamint planta are un rizom vertical fuziform de 10-15 cm lungime, cu un inel de fibre in partea superioara si cu radacini fibroase lateral.

Frunzele si rizomul se recolteaza pentru uz medicinal.


Fotografii de
© Redactia info-delta.ro
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Aveti toate motivele sa alegeti Cormoran Resort

Cei care au vizitat Delta Dunarii, cu siguranta si-au promis ca se vor intoarce. Celor care nu au ajuns pana acum in acest loc minunat, le recomandam sa ajunga cat mai curand, iar CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre toate zonele…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…