marți, 29 noiembrie 2022
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăDelta DunariiVegetatia din Delta DunariiVolbura de nisip cu floare alba - Convolvulus persicus

Volbura de nisip cu floare alba – Convolvulus persicus

Volbura de nisip este o planta ce nu depaseste 30 – 35 cm. Creste direct pe nisip. Are o tulpina dreapta, iar frunzele sunt acoperite cu multi perisori, acestia conferind frunzelor o culoare verde-gri. Floarea alba a volburei de nisip este asemanatoare cu cea a rochitei randunicii.

Volbura de nisip creste doar in zonele litorale, in special pe dunele de nisip de pe plajele de la Sulina, Sfantul Gheorghe si Agigea. La nord de plaja Sulina s-au desfasurat actiuni de imprejmuire si semnalizare a zonelor unde s-a semnalat prezenta acestei plante in vederea ocrotirii acesteia deoarece Volbura de nisip este o planta protejata ce se afla pe „Lista rosie a plantelor superioare din România”, publicata in 1994 (Oltean et al).

In trecut mai era cunoscuta sub denumirea de „ceai pescaresc” constituind un bun remediu impotriva insomniilor, ceaiuri contra bolilor de piept.

Fotografie Iliuta Goean

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ARTICOLE RECENTE

Pescarusul cu picioare galbene

Pescarusul cu picioare galbene – Larus michahellis

0
Generalitati: Pescarusul cu picioare galbene este o pasare de talie mare intalnita in apropierea baltilor, a lacurilor si de-a lungul litoralului.Descriere: (52-58 cm) Anvergura...
canalul perivolovca din delta dunarii

Canalul Perivolovca