duminică, 19 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Vulpea – Vulpes vulpes

Descriere: Lungimea corpului variaza intre 60 cm si 75 cm, cu o inaltime intre 34 – 40 cm, coada intre 35-40 cm si o greutate intre 6 – 10 kg. Culoarea blanii este in general roscata, prezentand uneori culoare neagra la varful urechii si culoare alba la varful cozii. Botul este ascutit, iar urechile mici, indreptate in sus.
Reproducerea: Imperecherea are loc in lunile ianuarie – februarie, femela naste prin aprilie 3-10 pui orbi, dupa o gestatie de aproximativ 50 de zile.
Hrana: Se hraneste cu soareci de camp, iepuri salbatici sau de casa, pasari de curte, insecte, melci, fructe si diferite seminte.
Habitat: La noi poate fi intalnita atat in Baragan si in Dobrogea, cat si in padurile de mare altitudine, pana la limita vegetatiei forestiere. Densitatea cea mai mare este insa la dealuri si campie, unde abunda si hrana ei preferata – soarecii.
Fotografie de © Mihai Baciu
ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Noua lege a pescuitului 2024

Noua Lege a pescuitului şi a protecţiei resursei acvatice vii –...

0
Noua LEGE a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii a fost adoptată de către Camera Deputaților în data de 7 mai 2024, la...

RECOMANDAM