2
Descriere: Lungimea corpului variaza intre 60 cm si 75 cm, cu o inaltime intre 34 – 40 cm, coada intre 35-40 cm si o greutate intre 6 – 10 kg. Culoarea blanii este in general roscata, prezentand uneori culoare neagra la varful urechii si culoare alba la varful cozii. Botul este ascutit, iar urechile mici, indreptate in sus.
Reproducerea : Imperecherea are loc in lunile ianuarie – februarie, femela naste prin aprilie 3-10 pui orbi, dupa o gestatie de aproximativ 50 de zile.
Hrana: Se hraneste cu soareci de camp, iepuri salbatici sau de casa, pasari de curte, insecte, melci, fructe si diferite seminte.
Habitat: La noi poate fi intalnita atat in Baragan si in Dobrogea, cat si in padurile de mare altitudine, pana la limita vegetatiei forestiere. Densitatea cea mai mare este insa la dealuri si campie, unde abunda si hrana ei preferata – soarecii.

Fotografie de
© Mihai Baciu
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Cum a fost la Cormoran Resort din Uzlina, Delta Dunarii

Ani de-a randul am vazut din viteza barcii resortul Cormoran, avand drumuri in alte parti ale Deltei si de fiecare data cand am trecut pe langa el mi-am propus sa-l vizitez. Faptul ca a fost un pionierat in turismul din Delta Dunarii, ca in spatele acestui…