0
Descriere: Lungimea corpului variaza intre 60 cm si 75 cm, cu o inaltime intre 34 – 40 cm, coada intre 35-40 cm si o greutate intre 6 – 10 kg. Culoarea blanii este in general roscata, prezentand uneori culoare neagra la varful urechii si culoare alba la varful cozii. Botul este ascutit, iar urechile mici, indreptate in sus.
Reproducerea : Imperecherea are loc in lunile ianuarie – februarie, femela naste prin aprilie 3-10 pui orbi, dupa o gestatie de aproximativ 50 de zile.
Hrana: Se hraneste cu soareci de camp, iepuri salbatici sau de casa, pasari de curte, insecte, melci, fructe si diferite seminte.
Habitat: La noi poate fi intalnita atat in Baragan si in Dobrogea, cat si in padurile de mare altitudine, pana la limita vegetatiei forestiere. Densitatea cea mai mare este insa la dealuri si campie, unde abunda si hrana ei preferata – soarecii.

Fotografie de
© Mihai Baciu
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

CORMORAN RESORT una dintre cele mai bune optiuni de cazare in Delta Dunarii

Delta Dunarii, a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene, este locul unde descoperi frumosul la fiecare clipire, auzi un sunet deosebit in fiecare secunda, simti ca traiesti dupa fiecare atingere. CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre…

Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…