Suntem in Delta si trebuie sa pregatim ceva de mancare. Nu prea am avut noroc cu prinsul pestelui sau ne-am saturat de atatea mancaruri pe baza de peste. Avem noroc ca am prevazut acest lucru inca de acasa si ne-am gandit sa preparam o fasole cu carne la conserva. De preferat conserva de vita dar, dupa gusturi se poate combina si conserva de carne de porc.
Ingrediente reteta culinara Mancare de fasole pastai cu conserva de carne
Scoatem din rucsac (sau din portbagajul masinii) una conserva fasole pastai 800g, 1 conserva carne vita in suc propriu (sau porc), 2 cepe, 1 ardei, 1 legatura patrunjel, 1 lingura bulion, sare, ulei .
Mod de preparare reteta Mancare de fasole pastai cu conserva de carne
Se deschide conserva de carne si se incalzeste. Intr-o cratita cu putin ulei incins se adauga ceapa taiata solzisori, se rumeneste si apoi se adauga amestecul de bulion, apa si ardei tocat marunt si se fierbe. Se pune la fiert apa cu sare dupa gust, se adauga fasolea pastai, sucul de la conserva de carne si se fierbe. Nu prea multa apa, cat sa acopere fasolea. Cand a fiert compozitia se adauga amestecul de bulion cu ceapa (rentasul) si se amesteca. Se presara verdeata tocata marunt. Se serveste cu felii de carne din conserva.
Sau …
Sau daca nu aveti conserva de carne, se serveste fara felii de carne din conserva. Simplu nu?