De ce midii (scoici) gata curatate si congelate?
Pentru ca acestea sunt la indemana tuturor, se gasesc gata curatate si congelate in orice supermarket si daca esti incepator nu risti sa prepari vreo midie in cochilie alterata. Unii ar spune ca nu au acelasi gust ca si cele proaspete. Din experienta va pot spune ca midiile din Marea Neagra nu au acelasi gust ca si cele din Marea Mediterana ca exemplu. Deci treaba cu gustul este relativa.Nu cautati midii romanesti ca „alea sunt mai bune” ca nu gasiti si ramaneti cu pofta-n cui.
Ingrediente reteta culinara Midii (scoici) congelate si gata curatate preparate in sos de vin cu usturoi
- 500g midii curatate si congelate
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lamaie
- Sare, piper
- Vin alb
- Patrunjel verde
Mod preparare reteta culinara Midii (scoici) congelate si gata curatate preparate in sos de vin cu usturoi
Incepem sa preparam midiile congelate si gata curatate. Pentru inceput, o cantitate de 500 g de midii ar trebui sa ajunga pentru 2-3 persoane. Midiile se lasa usor la decongelat sau daca pofta e mare si nu mai avem rabdare se accelereaza procesul de decongelare prin spalari repetate in apa rece. Oricum ati proceda, spalati midiile in apa rece.
Intr-o tigaie se pun la incins 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, 2-3 catei de usturoi, de aia mari pe care ii gasim in comert, zdrobiti si tocati marunt. Se amesteca si cand usturoiul prinde putina culoare se adauga midiile. Este bun si uleiul de masline dar daca nu-l avem merge si cel de floarea soarelui. In schimb nu pun unt pentru ca nu-mi place gustul dulceag pe care il da. Nu adaug apa deoarece ele isi mai lasa zeama si facem midii trase in tigaie nu supa. Dam un praf de sare, ceva piper si stoarcem jumatate de lamaie. Punem capacul si le lasam la foc mediu cam 4 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putin vin alb, cat sa zic … vreo 50-70 ml maxim si se mai lasa inca 2-3 minute la foc. In total ies cam 7 minute. La final se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt, cateva frunze.
Eu mai las acoperit totul inca 3-5 minute si apoi …. servesc cu zeama de lamaie. Sa aveti pofta!