Cateva modalitati de a prepara mujdeiul de usturoi, in functie de preferinte. De baza este usturoiul si sarea.
Pentru un mujdei simplu: se zdrobeste usuroiul, se freaca cu sare si se adauga apa si gata!
Pentru mujdei de usturoi batut : se zdrobeste usuroiul, se freaca cu sare si se adauga usor ulei, amestecand intr-un singur sens, rezultand o maioneza. Dupa preferinte, maioneza de usturoi poate fi diluata cu apa, se poate adauga in compozitie smantana, suc de rosie, verdeata, zeama de lamaie, rezultand astfel o gama variata de mujdei de usturoi, functie de gust si imaginatie.
Vad ca este la moda mujeiul batut. Zilele trecute am mancat un mujdei, asa cum mi-l facea bunica. Se bate usturoiul, se freaca cu sare si apoi se prepara cu apa fiarta. Asa i se mai ia din tarie. Este foarte bun pentru cei ce doresc sa manance un mujdei de usturoi, un pic mai moale.
prima data am mancat mujdei batut la o pensiune din delta, acum cativa ani in urma. gazda ne-a surprins cu aceasta modalitate de a prepara mujdeiul, mai ales ca avea si verdeata si rosie coapta in el. pana atunci faceam mujdei simplu din apa sare si usturoi. in schimb de atunci fac numai mujdei batut. e de exceptie!