marți, 3 octombrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformatii utileNoile taxe turistice in Delta Dunarii – proiect Ordin de ministru

Noile taxe turistice in Delta Dunarii – proiect Ordin de ministru

Noile taxe turistice de intrare, fotografiat, filmat si altele in Delta Dunarii au fost publicate sub forma de proiect de Ordin de ministru pe pagina ARBDD-ului.

Conform acestuia, cuantumul tarifelor pentru serviciile desfasurate in perimetrul Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, la solicitarea persoanelor fizice si juridice cresc substantial.

Astfel, permisul de acces in Rezervatia Delta Dunarii pentru turisti va costa pentru o persoana 30 lei/zi, 60 lei pentru o perioada de la 2 la 7 zile si 200 lei/12 luni.

Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni in Delta Dunarii va fi diferentiat in functie de capacitatea motorului ambarcatiunii astfel: pentru motoarele pana la 20 Cp taxa va fi de 100 lei/saptamana si 250 lei/12 luni. Pentru motoarele 20 Cp – 70 Cp taxa va fi de 300 lei/saptamana si 650 lei/12 luni, pentru motoarele 70 Cp -150 Cp va fi de 600 lei/saptamana si 1750 lei/12 luni si pentru motoarele ce depasesc 150 Cp taxa va fi de 1500 lei/saptamana si 3000 lei/12 luni. Nu se percepe taxa pentru ambarcatiunile nepropulsate sau cele cu motor electric.

Se modifica si taxele pentru permisul de acces pentru autovehicule in Delta Dunarii astfel: 50 lei/zi pentru autovehicul, rolota si autorulota. 100 lei/saptamana pentru autovehicul, rolota si autorulota. 300 lei/12 luni pentru pentru autovehicul si 500 lei/12 luni pentru rolota si autorulota.

Permisul de fotografiere in scop comercial si Permisul de filmare in scop comercial in Delta Dunarii va fi taxat cu 300 lei.

Ca o noutate apare permisul de survol drona in Delta Dunarii care costa 300 lei.

De remarcat ca in proiectul de Ordin la cele prezentate de noi, dispare notiunea de tarifare pe an calendaristic (permisul era valabil pana la 31.12.an in curs, ora 23.59) si apare notiunea de tarifare pe 12 luni.

In prezent, taxele sunt reglementate de Ordinul ministrului mediului nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrarile si serviciile prestate de catre Administratia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” la solicitarea persoanelor fizice si juridice, publicat in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 363 din 29 mai 2009, cu modificarile si completarile ulterioare.

Tabel comparativ taxe turistice in Delta Dunarii vechi si noi:

Permisul de acces in Rezervatie pentru turisti
PerioadaTaxa veche (lei)Taxa noua (lei)
1 zi530
1 saptamana1560
An / 12 luni30200
Permisul de acces pentru autovehicule
PerioadaTaxa veche (lei)Taxa noua (lei)
1 zi1050
1 saptamanaNu exista100
An / 12 luni100300
Permisul de acces pentru rolota si autorulota
PerioadaTaxa veche (lei)Taxa noua (lei)
1 ziNu exista50
1 saptamanaNu exista100
An / 12 luniNu exista500
Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni 20 Cp
sejur20Nu exista
1 saptamanaNu exista100
An / 12 luni100250
Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni 20 Cp – 70 Cp
Pe sejur20Nu exista
1 saptamanaNu exista300
An / 12 luni100650
Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni 70 Cp -150 Cp
Pe sejur20Nu exista
1 saptamanaNu exista600
An / 12 luni1001750
Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni peste 150 Cp
Pe sejur20Nu exista
1 saptamanaNu exista1500
An / 12 luni1003000
Permisul de fotografiere in scop comercial
Pe activitate100300
Permisul de filmare in scop comercial
Pe activitate100300
Permisul de fotografiere/filmare in scop educativ si popularizare
Pe activitate5050
Permisul de survol drona
Pe activitateNu exista300

Tarifele pentru Permisul de acces in Rezervatiie pentru turisti, Permisul de acces pentru nave si ambarcatiuni, Permisul de acces pentru autovehicule nu se aplica pentru: persoanele fizice care au domiciliul sau resedinta in perimetrul rezervatiei sau in localitatile limitrofe (localitati care au terenul administrativ integral sau partial in interiorul rezervatiei), copii, elevi, studenti, pensionari, veterani de razboi, fosti detinuti politici, urmasii eroilor martiri si ranitii din Revolutia din decembrie 1989, persoanele cu handicap, precum si insotitorii acestora.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

10 COMENTARII

 1. O sa fie si in cazul barcilor ca si in cazul masinilor inmatriculate in Bg.
  E clar ca se urmareste descurajarea turismului. o crestere de cca 50% poate ca era usor nesezizabila.

 2. Bună ziua Domnilor/Doamnelor,
  Domnilor, fiți calmi domnilor! Delta Dunării nu mai este a statului român de mult timp. S-a privatizat! Instituțiile statului din Delta Dunării fac doar treaba de ”bodyguard” pentru pricopsiții soartei din zona protejată de ARBDD. Păi, ăștia nu au nevoie de turiști pe-acolo. Ce, voi ați vrea să primiți turiști la voi acasă dacă nu v-ați aranjat încă casa? Ăștia mai au de pus ceva ”țigle la casă”, adică vreo 2-3 ani, după care se vor relaxa ”treburile” adică taxele, și totul va fi numai lapte și sturioni în deltă. Important pentru ei, este și va fi, ca toți banii să intre în buzunarul care trebuie, LEGAL!! Nu ca acum, pe sub masă, ci pe față. Atenție! Nimeni nu investește acum în Delta Dunării fără speranța că în viitor nu-și va recupera investiția. Doar nu-i credeți proști, nu? Scopul lor este să ne țină pe noi, turiștii și pescarii sportivi/recreativi, departe de interesele lor, că de…, se simt stânjeniți de privirile noastre.
  Indiferent ce am spune noi și oricât am urla, nimeni nu dorește să ne audă. După părerea mea, este o luptă cu morile de vânt.
  Mă apucă plânsul când mă gândesc, că cele mai frumoase amintiri din viața mea, le am din deltă. Încă din 1993 ”bat” delta în lung și-n lat pe toate canalele și lacurile, din Tulcea și până la mare, cu barca la vâsle. Aproape 30 de ani de amintiri fără niciun regret. Superb!!!
  Din păcate, trebuie să mă reprofilez. Mă scuzați, mă apucă plânsul.
  Mă îmbărbătez și merg mai departe. Nimic nu-i veșnic! Sper că va veni ziua când Delta Dunării va fi din nou, naționalizată. Sper că voi mai prinde acele vremuri. Sunt optimist. La noi românii este o tradiție confirmată – ”istoria se repetă”. Până atunci trebuie să-mi schimb locurile de plimbat în natură. Poate drumeții la munte, că de …, aer curat, vegetație, liniște – este, și încă nu sau privatizat toți munții din țară. De pescuit,…, voi găsi un loc în afara deltei, cu siguranță, că doar nu am învățat să pescuiesc în deltă, pescuiam cu vreo 18 ani înainte să merg prima dată în deltă. Lasă-i pe ei să ne roage să le călcăm pragul, oricum, eu nu am de gând să le mai ”sponsorizez” nicio taxă. Din parte mea, le spun din toată inima, să se ducă ”dragului” cu toată investiția lor. Satana îi așteaptă!
  Până atunci, pescarilor sportivi/recreativi și iubitori de natură, vă doresc din toată inima, multă sănătate și viață lungă!

  • Felicitări. Același lucru l-aș putea spune și despre mine iar cât privește acele taxe nu le voi plăti niciodată. Cu părere de rău că îmi vine să plâng de amintirile frumoase să se ducă DRACULUI tot și să devină totul doar o mocirlă unde se vor tăvăli mistreții

 3. ARBDD are scopul de a depopula complet Delta Dunării și de a o lasa la cheremul smecherilor, securiștilor și membrilor de partid. Asta o spun localnicii. De ceva vreme autoritățile și conducerea tarii subt împotriva cetățenilor

 4. Prin planul de management se doreste cresterea timpului de sedere a turistilor. Marirea taxelor, cu siguranta va sprijini acest lucru. Tot prin planul de management, se doreste tranzitia catre turismul lent. Marirea taxelor, cu siguranta va sprijini acest lucru. Cineva nu se sincronizeaza cu altcineva.

 5. Lipsa de viziune si incapacitatea autoritatilor (a angajatilor acestora) de a gestiona Rezervatia duce la marirea taxelor si a amenzilor. Sa-si ia de-o grija, cum s-ar spune. Numai ca pe termen mediu si lung, aceste masuri vor avea efecte negative prin limitarea turismului in Delta, una din principalele activitati de aici. Exact cum s-a intamplat cu calicia autoritatilor locale din Constanta cand au marit taxa pe parcare in Mamaia cu gandul sa jecmaneasca turistul cat de mult se poate, numai ca acesta a boicotat statiunea.
  Urmaresc cu interes cum va evolua turismul in sezonul 2023 in Rezervatia Delta Dunarii.

 6. Hai ca se poate si mai rau! Mai ramane sa faceti pescuitul cu taxa si ramaneti voi cu delta voastra, cu pestele vostru, cu barcile voastre, cu pensiunile voastre. Voi cu voi, fara noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Apus de soare delta dunarii

Apus de soare in Delta Dunarii – Video

0
Apusul de soare in Delta Dunarii este unul dintre cele mai frumoase momente pe care le poti trai in aceasta zona unica. In timp...

Pescuitul în luna octombrie

RECOMANDAM

Resort hotel cormoran uzlina delta dunarii

Resort Cormoran

0