0

Mamaliga: preparata in diverse moduri (pentru arc, pentru cuburi, pentru nadit) Este una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori. Pentru a nu influenta negativ rezultatele partidei de pescuit, ea trebuie sa fie atractiva pentru pesti si suficient de tare ca sa nu cada din carlig. O mamaliga dura (in special zona marginala, cu coaja) este lasata de pesti iar cea prea moale cade uneori chiar la lansare.
Paine: miez de paine alba, usor umezita cu apa din balta, framantata pana se obtine un cocolos. Se poate adauga colorant (sofran) si diverse arome, se poate amesteca cu mamaliga etc. Se foloseste la pescuitul pestilor pasnici, caras, oblete, sabiora, etc.
Boillies: bilute din paste fainoase colorate si aromate pentru carp, platica, caras etc. Compuse din faini la care se mai adauga alte componente (arome, coloranti, indulcitori, aditivi, oua, uleiuri etc). Boillies-urile pot fi flotante sau solubile. Se folosesc in montura pe rig (firul din prelungirea nodului carligului).

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole din sectiune

ULTIMELE COMENTARII

Va recomandam sa cititi

Tura cu canoea in Delta Dunarii

Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…