sâmbătă, 4 februarie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Momeli preparate

Mamaliga: preparata in diverse moduri (pentru arc, pentru cuburi, pentru nadit) Este una dintre momelile nelipsite pescarilor de crap, caras si alti pesti nerapitori. Pentru a nu influenta negativ rezultatele partidei de pescuit, ea trebuie sa fie atractiva pentru pesti si suficient de tare ca sa nu cada din carlig. O mamaliga dura (in special zona marginala, cu coaja) este lasata de pesti iar cea prea moale cade uneori chiar la lansare.
Paine: miez de paine alba, usor umezita cu apa din balta, framantata pana se obtine un cocolos. Se poate adauga colorant (sofran) si diverse arome, se poate amesteca cu mamaliga etc. Se foloseste la pescuitul pestilor pasnici, caras, oblete, sabiora, etc.
Boilies: bilute din paste fainoase colorate si aromate pentru carp, platica, caras etc. Compuse din faini la care se mai adauga alte componente (arome, coloranti, indulcitori, aditivi, oua, uleiuri etc). Boillies-urile pot fi flotante sau solubile. Se folosesc in montura pe rig (firul din prelungirea nodului carligului).

ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Pescuit la stiuca in Delta Dunarii – noutati 2023

0
Anul 2018 a fost primul an in care pescuitul stiucii in Delta Dunarii s-a desfasurat in regim catch & release (prinde si elibereaza). A...