Cu o istorie zbuciumata in spate de multi, multi ani, cumparata de mine pentru un prieten si apoi imprumutata de amicul meu catre varul lui, apoi imprumutata de mine de la el, oscilanta anului a fost desemnata prin excelenta: Piscotul mic de 11g de la Gipo.
Detinand inca de la inceput o culoare nedefinita, ceva gen „coclit”, aceasta oscilanta ce nu-ti trezeste nici cea mai mica farama de inspiratie in a o alege, s-a detasat prin incapatanarea de a fi prinzatoare in diferite locatii din Delta Dunarii, acolo unde alte naluci au dat gres si fara sa respecte principiul naluca mica – peste mic, naluca mare – peste mare. Nu stiu ce are piscotul asta facut pe vremuri de Gipo dar stiu ca a prins cele mai multe si mari stiuci.
Pe locul 2 este Atomul de 19g de la Hakuyo.
O sa spuneti de ce tocmai un atom de la Hakuyo? Totul porneste de la o patanie de acum ceva ani de pe lacul Trei Iezere cand barcagiul ce ne insotea ne-a umilit cu o astfel de oscilanta nichelata. Da, este nichelata nu argintata. Asa ca am cautat si atunci cand am gasit am luat 5 bucati sa am de rezerva. Si bine am facut pentru ca da rezultate exceptionale. Viata zbuciumata a acestei naluci se observa si din zgarieturile de dinti de stiuca.
Locul 3 este ocupat tot de o oscilanta Atom nichelata de 25g. Cu mii de scuze nu mai stiu producatorul 🙁 .
O sa ma duc la taraba din piata sa vad de mai are si va spun. Da, 25 de grame ce zboara ca un glont la zeci de metri pe canal, fix acolo unde sta ascunsa doamna stiuca. Am folosit-o cu succes atunci cand vantul batea cu ceva intensitate. Este adevarat ca necesita o recuperare mai rapida dar si-a facut treaba cu succes.
Am terminat cu topul oscilantelor prinzatoare de stiuca. Ca o concluzie, cel mai bine au mers (pentru mine) tablele nichelate cu rosu in coada, confirmand vorba unui batran pescar de delta. Si sa nu uit, la trena numarul 1 este mega oscilanta Spinnex Steelhead 1 de 37g.
Mai puteti citi si articolele: