duminică, 23 iunie 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Voblerul preferat al stiucii din Delta Dunarii

Pentru ca exista atat in versiunea de suprafata (floating) cat si de adancime (sinking), pentru ca exista in nenumarate culori si jocuri cromatice, pentru ca desi are o forma unica il gasesti sub diferite gramaje si dimensiuni, pentru ca e rezistent, pentru ca evolueaza foarte natural, pentru ca este accesibil ca pret, pentru ca este atractiv pentru stiuci, pentru ca este „prinzator”, pentru ca exista si se numeste Salmo Slider.

Un Salmo Slider floating de 7cm la 17g imbracat tip GT (green tiger), sau RT (red tiger) si de ce nu si un YT (yellow tiger) sunt perfecte pentru a-ti face ziua buna la un pescuit la stiuca in Delta Dunarii. Asta este valabila cand este multa vegetatie si vrei sa pescuiesti la suprafata, pentru ca respectivul vobler evolueaza intre 0,0m si 0,5m, putand fi „jucat” chiar si atunci cand bradisul se apropie de oglinda apei. GT-ul a facut ravagii intre stiuci anul trecut in Delta fiind pe departe cel mai prinzator. El s-a comportat foarte bine atat in ape limpezi cat si in cele mai tulburi, atat pe soare cat si pe innorat surclasand modelele RT si YT care desigur ca au avut si ele un rol important in reusita partidelor la stiuca. Nu o sa dau aici sfaturi despre tehnici de pescuit, pentru ca nu acesta-i scopul si ideea de fata.

In trusa nu trebuie sa lipseasca si variantele sinking, la 21g imbracate in aceeasi ordine GT, RT si YT. Restul culorilor si combinatiilor sunt povesti de adormit pescarii. Versiunile scufundatoare s-au pretat bine pe ape limpezi, curate cat de cat de vegetatie submersa si cu adancimimi mai mari de 1,5 m, in special pe canale. Totusi, pe canalele cu apa tulbure legea au facut-o linguritele 🙂

Cu mana pe inima va spun ca nu plec in Delta Dunarii fara sa am in trusa voblerele de mai sus si cel putin cate doua de tipul GT, asa de backup. Floatingul GT a avut un randament atat de bun intr-o zi incat am pescuit numai cu el, fara sa-mi pese de alte naluci. Poate ar fi mers bine si alte voblere insa de ce sa risc atata timp cand treaba mergea atat de minunat?

Desigur ca puteti merge si pe cele de 10 cm, asta daca vreti sa faceti o oarecare selectie si vizati stiuci mai mari. Insa din experienta mea, in Delta Dunarii pe natural mai rar intalnesti acum stiuci mai rasarite de 3 kg. Si cum eu pescuiesc mai mult de placere decat de foame, important este sa am prezentari cat mai dese indiferent de dimensiunile stiucilor pentru oricum se intorc 99% in mediul lor. Deci dupa parerea mea 7cm este dimensiunea ideala pentru stiuca din Delta Dunarii, unde mai pui la socoteala ca poti sa ai surpriza sa faci cunostinta cu vreun bunic de bibani.

In final, vreau sa va spun tot ca o parere personala desprinsa din multele partide la stiuca prin Delta Dunarii ca lingurita inca este pe podium, ramanand de baza in pescuitul la stiuca pe natural. Dar despre „tablele” castigatoare in 2013 ramane pe alta data.

Nu uitati: nu arunca cu banii in aer, mai bine ia-ti un Salmo Slider!

PS: acesta nu este un material promotional, platit sau in vreun fel sponsorizat. Este doar o recomandare de la noi pentru voi!

Mai puteti citi si articolele:

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Porumbel gulerat – Columba palumbus

Porumbel gulerat – Columba palumbus

0
Generalitati: Este o specie de pasăre de talie medie, fiind mai mare decât porumbelul domestic.Descriere: (38 - 45 cm) . Penajul său general este...

RECOMANDAM