duminică, 20 aprilie 2025
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariPescuit la stiuca in Delta Dunarii – noutati 2025

Pescuit la stiuca in Delta Dunarii – noutati 2025

Ca un scurt istoric recent referitor la pescuitul știucii în Delta Dunării, anul 2018 a marcat începutul adoptării practicii catch & release (prinde și eliberează). În 2019, s-a permis reținerea a două exemplare pe zi, iar în 2020 restricțiile privind știuca au fost complet eliminate, permitând pescarilor să rețină exemplare în conformitate cu prevederile legale. Cu toate acestea, în anii 2021 și 2022, prin intermediul Ordinelor de prohibiție, reținerea știucii în Delta Dunării a fost din nou interzisă, practicându-se exclusiv în regimul catch & release (prinde și eliberează). În 2023 s-a decis că un pescar recreativ poate reține un exemplar de știucă pe zi, cu condiția ca greutatea acestuia să nu depășească 3 kg. În 2024 s-a putut reține un singur exemplar de știucă pe zi în condițiile legii.

Iata ca in si 2025 stiuca se poate retine in Delta Dunarii!!!

Conform Ordinului publicat in Monitorul Oficial privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie si refacere biologica a resurselor acvatice vii in anul 2025, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor stiuca, salau, somn si crap, este permis numai cu eliberarea imediata a tuturor capturilor din aceste specii (catch & release), cu retinerea unui singur exemplar/zi, dintr-o singura specie.

Conform ordinului de prohibitie in Delta Dunarii nu aveti voie sa pescuiti stiuca incepand cu 1 februarie pana la 7 iunie inclusiv.

Pentru apele care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, se interzice pescuitul pe o durata de 45 de zile, in perioada 16 aprilie – 30 mai inclusiv.

La pescuitul stiucii in Delta Dunarii trebuie sa mai tineti cont si de zonele cu regim de protectie intergrala, de zonele de refacere biologica pentru resursele acvatice vii din perimetrul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, zona renaturata Zaghen, Canalul de centură Fortuna 2, Canalele circulare Dranov I și Dranov 2), zone in care pescuitul este interzis tot timpul anului (la toate speciile de pesti).

În zonele de protecție pentru resursele acvatice vii, inclusiv în amenajarea agricolă Carasuhat din Delta Dunării, pe întreaga suprafață acoperită de luciu de apă, se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii, în perioada 1 ianuarie–15 martie și 1 noiembrie–31 decembrie, fără a aduce atingere perioadei de prohibiție prevăzute în prezentul ordin.

Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” este interzis pescuitul recreativ/sportiv pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate anexa 3 din Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al ministrului mediului si padurilor nr. 159/1266 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in ariile naturale protejate.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

excursie cu barca in delta dunarii

Minighid de conduita pentru vizitatorii Deltei Dunarii

0
Atunci cand planuiti o calatorie in Delta Dunarii, trebuie sa stiti ca incepand cu 1990, Delta Dunarii este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind...

RECOMANDAM