marți, 28 noiembrie 2023
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariProhibitie pescuit 2020 – propuneri Ordin prohibitie 2020

Prohibitie pescuit 2020 – propuneri Ordin prohibitie 2020

UPDATE 04.03.2020: A fost PUBLICAT in Monitorul Oficial ORDINUL privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2020. Vezi datele oficiale de prohibitie la pescuit, prohibitia generala, prohibitia specifica pe specii si zone.

UPDATE 16.12.2019: A fost publicat Proiectul de ORDIN privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2020.


Cateva extrase de interes general din proiectul de Ordin de Prohibitie la pescuit pe 2020

Art. 1 -(1) Se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 04 aprilie – 02 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 19 aprilie – 02 iunie inclusiv, cu excepțiile prevăzute în prezentul ordin

Stiuca, de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la 15 martie inclusiv, fără a
aduce atingere prevederilor art.1.

Scrumbia. In conformitate cu prevederile legale în vigoare în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum 2 setci în perioada 10 aprilie – 19 aprilie inclusiv, în zonele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management și a Regulamentului Rezervației Biosferei „Delta Dunării”

Proiectul a fost publicat pe www.anpa.ro

La o prima lectura, se elimina restrictiile specifice impuse pescuitului sportiv/recreativ la stiuca si crap in Delta Dunarii.


Prohibitie pescuit 2020. Potrivit Agerpres, guvernatorul RBDD Catalin Tibuleac a declarat ca perioada de prohibitie a pescuitului in anul 2020 va incepe cu o saptamana mai devreme decat in 2019.

In propunerea de Ordin se prevede ca in perioada sarbatorilor de Pasti si de Florii sa fie permis pescuitul la scrumbie.

Ordinul inca se discuta cu diversi factori de decizie pentru a se stabili perioadele specifice de prohibitie, cotele de pescuit, zonele. ARBDD va analiza propunerile comunitatilor pescaresti din RBDD in procesul de elaborare a Ordinului de prohibitie privind stabilirea perioadelor si a zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie si refacere biologica a resurselor acvatice vii in anul 2020.

In anul 2019 prohibitia la pescuit a inceput in data de 11 aprilie.

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Obținerea permisului de pescuit recreativ ANPA – ghid 2024

0
Practicarea pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale, cu excepția Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, se realizează pe baza permiselor emise anual de ANPA și eliberate...

RECOMANDAM

Resort hotel cormoran uzlina delta dunarii

Resort Cormoran

0