miercuri, 22 mai 2024
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăInformariRepopulare cu cu icre embrionate de șalău a Complexului lagunar Razim-Sinoe

Repopulare cu cu icre embrionate de șalău a Complexului lagunar Razim-Sinoe

Și în acest an, Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a organizat o nouă rundă de activități de repopulare a Complexului lagunar Razim-Sinoe cu icre embrionate de șalău (Sander lucioperca), ca parte a contractului de servicii pentru Refacerea stocurilor de șalău din complexul Razim-Sinoie.

Procesul de reproducere naturală dirijată a avut loc în Baza de cercetare Enisala, care este parte a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare „Delta Dunarii” Tulcea, în perioada martie-aprilie 2023, cu participarea angajaților ARBDD.

Finanțarea lansării celor peste 1200 de cuiburi embrionate, conform tehnologiei brevetate, și introducerea acestora în lac a fost acoperită de ARBDD. O parte din fondurile pentru refacerea stocurilor de șalău (Sander lucioperca) în Complexul Razim-Sinoie, o specie aflată în declin, au fost obținute din veniturile generate de permisele de acces în RBDD.

Sursa: comuncat de presa ARBDD

ULTIMELE ARTICOLE DIN SECTIUNE

VA RECOMANDAM

Agenția Descoperă Delta Dunării.

Descoperă Delta Dunării – 20 de ani de experiență în Delta Dunării

3
20 de ani de experiență în turismul sustenabil în Delta Dunării reprezintă un motiv de mândrie și recunoaștere pentru Agenția Descoperă Delta Dunării.În 20 de ani, echipa a reușit să transforme o frumoasă pasiune...

1 COMENTARIU

  1. Felicitari Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii pentru efortul sustinut in vederea refacerii stocurilor de salau din Complexul Razim-Sinoie! Va multumim pentru sensibilizarea si implicarea responsabila in acest proiect. De asemenea, ne bucuram ca veniturile generate pot fi folosite pentru acoperirea cheltuielilor. Este extraordinar sa vedem ca fauna dintre Dunare si Marea Neagra beneficiaza de protectia oferita de ARBDD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Canal Obretinciuc – Obretinul Mic

0
Canalul ce face legatura intre lacul Obretinciuc - Lacul Obretinul Mic din Delta Dunarii. Galerie fotografii Canal Obretinciuc - Obretinul MicLocalizare pe harta Canal Obretinciuc...

RECOMANDAM