Midiile (scoicile) congelate sunt cel mai la indemana atunci cand dorim sa servim rapid o portie de midii pane. Midiile congelate se gasesc in mai toate magazinele, sunt usor de pregatit in multe feluri, printre care si pane.
Ingrediente reteta culinara Midii congelate facute pane
- Midii congelate
- Faina alba
- 1 ou
- Pesmet
- Sare, chilli
- Ulei de foarea soarelui
Mod de preparare reteta culinara Midii congelate facute pane
Midiile gata curatate, congelate, le-am bagat sub un jet de apa fierbinte si s-a dus crusta de gheata, apoi le-am uscat cu un prosop de hartie, am pus sare si chilli si le-am lasat sa se patrunda 15 minute. Le-am dat prin faina alba bine de tot, le-am scuturat, apoi le-am dat prin ou batut si la final prin pesmet.
Le-am prajit in ulei, sa spun de 1 deget grosime in tigaie, nu neaparat in baie de ulei, la foc mediu, aprox 3-4 min, le-am intors cu o paleta la jumatatea timpului. Aveti grija sa fie uleiul incins inainte de a le pune in tigaie sa le ia deodata.
Cand se aureste pesmetul pe partea de jos inseamna ca sunt gata. In principiu nu depasiti 4 minute.
Scoateti midiile pane pe un servet de hartie sa se mai scurga uleiul. Pofta buna!
Adaugat de: Angel Gabriel