Retete:

    Rapane in sos de vin cu usturoi

    Categoria reteta culinara: mancaruri fara peste

    La noi, fructele de mare sunt reprezentate de rapane si midii. Iata in continuare o reteta simpla de Rapane in sos de vin cu usturoi

    Ingrediente reteta culinara Rapane in sos de vin cu usturoi

    • 200g carne de rapane
    • 4-5 catei usturoi
    • 1 lamaie
    • 50 ml vin alb sec
    • 2 linguri ulei masline
    • Patrunjel verde
    • Sare grunjoasa, piper

    Mod preparare reteta culinara Rapane in sos de vin cu usturoi

    Dupa ce au fost in prealabil prefierte, am scos carnea din cochilii si am curatat-o. Am marinat carnea de rapane cu sare grunjoasa, piper si zeama de la o jumatate de lamaie.
    Punem rapanele intr-o tigaie in care am incins ulei de masline, amestecam si adaugam usturoi maruntit. Dupa 4 – 5 minute, se adauga un sfert de pahar de vin alb sec si lasam sa se evapore alcoolul inca vreo 2 minute. Presaram patrunjel verde tocat. Punem un capac peste tigaie ca sa inabusim putin rapanele si iata ca in nici 9 minute rapanele in sos de vin cu usturoi sunt gata de a fi servite.


    Adaugat de: Redactia info-delta.ro
    la 11/07/2018
    Vizualizari 42 ori

    DISTRIBUIȚI

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Va recomandam sa cititi

    Tura cu canoea in Delta Dunarii

    Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…