La noi, fructele de mare sunt reprezentate de rapane si midii. Iata in continuare o reteta simpla de Rapane in sos de vin cu usturoi
Ingrediente reteta culinara Rapane in sos de vin cu usturoi
- 200g carne de rapane
- 4-5 catei usturoi
- 1 lamaie
- 50 ml vin alb sec
- 2 linguri ulei masline
- Patrunjel verde
- Sare grunjoasa, piper
Mod preparare reteta culinara Rapane in sos de vin cu usturoi
Dupa ce au fost in prealabil prefierte, am scos carnea din cochilii si am curatat-o. Am marinat carnea de rapane cu sare grunjoasa, piper si zeama de la o jumatate de lamaie.
Punem rapanele intr-o tigaie in care am incins ulei de masline, amestecam si adaugam usturoi maruntit. Dupa 4 – 5 minute, se adauga un sfert de pahar de vin alb sec si lasam sa se evapore alcoolul inca vreo 2 minute. Presaram patrunjel verde tocat. Punem un capac peste tigaie ca sa inabusim putin rapanele si iata ca in nici 9 minute rapanele in sos de vin cu usturoi sunt gata de a fi servite.
CUPRINS: