vineri, 11 iulie 2025
Agentia Descopera Delta Dunarii
Descopera Delta Dunarii
AcasăRetete culinareMancaruri fara pesteRapane in sos de vin cu usturoi

Rapane in sos de vin cu usturoi

La noi, fructele de mare sunt reprezentate de rapane si midii. Iata in continuare o reteta simpla de Rapane in sos de vin cu usturoi

Ingrediente reteta culinara Rapane in sos de vin cu usturoi

  • 200g carne de rapane
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei masline
  • Patrunjel verde
  • Sare grunjoasa, piper

Mod preparare reteta culinara Rapane in sos de vin cu usturoi

Dupa ce au fost in prealabil prefierte, am scos carnea din cochilii si am curatat-o. Am marinat carnea de rapane cu sare grunjoasa, piper si zeama de la o jumatate de lamaie.
Punem rapanele intr-o tigaie in care am incins ulei de masline, amestecam si adaugam usturoi maruntit. Dupa 4 – 5 minute, se adauga un sfert de pahar de vin alb sec si lasam sa se evapore alcoolul inca vreo 2 minute. Presaram patrunjel verde tocat. Punem un capac peste tigaie ca sa inabusim putin rapanele si iata ca in nici 9 minute rapanele in sos de vin cu usturoi sunt gata de a fi servite.

Descopera Delta Dunarii
ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Legislatie pescuit si Delta Dunarii

Înalta Curte anulează amenzile uriașe din Delta Dunării. Decizia a fost...

0
Amenzile contravenționale majorate prin Hotărârea Guvernului nr. 1194/2022, aplicabile în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, au fost oficial anulate.Decizia definitivă a Înaltei Curți de...

RECOMANDAM