Pornim de la ideea ca avem la dispozitie midii (scoici) vii si ca avem o pofta nebuna sa le preparam intr-un sos picant. Pentru inceput vreau sa va spun ca exagerez cand spun picant pentru ca eu nu prea tolerez mancarurile picante. Dar asa un pic sa ciupeasca la limba merge. Deci spalam bine de tot midiile vii, le curatam cochiliile si le adaugam in apa clocotita unde le tinem pana se deschid. Curatam carnea cu un cutitas si iarba ce o are inauntru. Daca avem la dispozitie carne de midii (scoici) gata extrase din cochilii trecem direct la preparare.
Sosul: intr-un vas pasam cu un blender cateva rosii decojite pe care le vom da la tigaie la foc mediu pret de 20 minute. Nu uitati ca inainte de a adauga rosiile in tigaie sa puneti si o lingurita de ulei. Partea picanta este data desigur de ardeiul iute. Asa ca el va intra in compozitia sosului in functie de “iuteala” dorita. Va rog sa nu puneti si semintele de la ardei, doar coaja tocata marunt.
Apoi se adauga scoicile (midiile), sare, piper dupa gust si in 4 minute sunt gata. Eu prefer ca odata cu midiile sa adaug si un catel de usturoi tocat marunt iar la sfarsit cateva frunze de patrunjel verde la fel tocate marunt. Chestie de gusturi.
Cum decojesc rosia? Pai crestez in cruce rosia in partea opusa coditei si o scufund in apa oparita. Daca nu mai am chef sa mai pun o oala cu apa la fiert special pentru decojit, rosia crestata o infig intr-o furculita si o invart desupra flacarii de la aragaz. Apoi cu un cutitas, ponind de la crestatura se decojeste foarte usor. Valabil pentru ambele metode.
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate