Retete:

    Salata de icre de peste

    Categoria reteta culinara: mancaruri cu peste

    Sa presupunem ca am prins un peste si are icre. Ar fi pacat sa le prajim, asa ca vom prepara o salata de icre de peste. Este simplu de preparat si nu avem nevoie de ingrediente sofisticate. Asa ca pentru a prepara icrele de peste avem nevoie de: icre de peste (crap, caras), ulei, apa minerala, lamaie si putina ceapa tocata marunt si sare. Se poate adauga si miez de paine, gris fiert, dar noi nu ne complicam.
     
    Icrele spalate si curatate se freaca cu sare intr-un castron, se lasa 24 de ore la rece. Se scot de la frigider si se amesteca treptat cu uleiul si la sfarsit cu sucul de lamaie. Dupa ce se obtine o pasta se amesteca cu ceapa rasa. Acum cum doriti, puneti o cantitate mai mare de ulei si veti obtine cantitate mai mare de compozitie dar este in detrimentul cantitatii de icre din compozitie. Daca compozitia a iesit prea compacta se poate adauga si un strop de apa minerala.
     
    Pentru o cantitate de icre ½ dintr-un borcan de 400g (nu am cantar), am folosit ½ litrii ulei, 1 lamaie mare si 1 ceapa medie. 

    Cum se repara icrele taiate?

    In cazul nefericit in care se taie compozitia, aceasta se repara astfel: se scot intr-un castron 2 linguri de compozitie de icre batute cu ulei si se amesteca cu zeama de lamaie. Treptat se mai adauga din icrele taiate si se amesteca pana se reia consistenta amestecului. Asa procedam pana reparam toata compozitia. In mod normal daca nu se taie compozitie pe parcurs, zeama de lamaie se pune la sfarsit.
    Daca salata se pregateste pentru un timp mai indelungat, atunci se adauga ceapa numai in cantitatea salatei care se consuma.
     
    Daca vreti sa va complicati, sau sa testati, dupa ce se scot icrele date la sare de la rece, se amesteca treptat cu uleiul si sucul de lamaie. La sfarsit se amesteca cu miezul de paine inmuiat in apa si stors si se adauga ceapa. Sau de preferat cu grisul fiert in prealabil si racit.

     

    Icre de caras Se amesteca icrele cu ulei  Ups! s-a taiat compozitia!
     Reparam cu zeama de lamaie  Se adauga treptat din icrele taiate  Adaugam ceapa tocata
     Se amesteca  Cam asa arata  Si gata de servit!

     © Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate


    Adaugat de: Redactia info-delta
    la 24/01/2009
    Vizualizari 76734 ori

    DISTRIBUIȚI

    12 COMENTARII

    1. Icrele nu se taie niciodată dacă pui, de la inceput in castronul cu icre, o linguriță de muștar. Apoi poți pune ulei cat vrei că nu se vor tăia.

    2. Pentru a se afla cu adevarat gustul si aspectul icrelor trebuie ca la inceput sa se puna doar putine icre. Abia la final se pune si restul. Se continua amestecarea doar cu furculita.

    3. Pt. Alina: Pentru ingosarea compozitiei cea mai rapida cale este prin adaugarea de putin miez de paine inmuiat in apa si stors bine de apa. Ca un pont: Icrele trebuie sa fie sarate inainte de preparare. Daca sunt proaspete pune sare dupa gust inainte de preparare

    4. eu am facut prima data salata de icre si nu miau iesit cremoase au iesit putin cam apoase am respectat reteta dar poate am bagat prea mult ulei nu pot sa imi dau seama de ce??? ce pot sa fac ca sa se mai ingroase putin????

    5. @Tomi: Multam pentru pontul cu desaratul icrelor. Am patit-o odata cand am primit niste icre de crap extrem de sarate, asa ca nu-ti poti imagina in ce fel ai iesit.

    6. Cele prea sarate se pot pune intr-un tifon si se lasa in lapte cateva ore, se poate schimba si laptele pana se desareaza suficient.
      P.S.
      Icrele din copilaria mea erau batute in asa fel sa nu se faca o pasta alba….. ramaneau boabe multe pe care le savuram cu mare placere, mai ales la cele de crap sau stiuca…… Dar atunci nu le stiam pretul, mi le dadea bunicul :). Acum, la cat costa 1kg, le inmultesc si eu :((….. Dar sunt foarte gustoase si asa, mai ales ca nu au pic de EEEEEE uri ca cele din comert !

    7. daca incepi prin a razui ceapa prin razatoarea mica, apoi se freaca ceapa cu ulei pina se inmulteste si apoi adaugi icrele, continuind sa adaugi ulei cit cuprinde, la urma nu mai trebuie decit f putina lamaie, si icrele facute asa nu se taie !!!

    8. Sunt din Tulcea dar traiesc in strainatate..,,Parintii mei spuneau ca numai cei care nu stiu sa bata icrele si vor sa le inmulteasca pun gris!,,ICRELE se fac doar cu ulei ,ceapa si lamaie..cele mai bune sunt cele de stiuca si crap pentru batut!

    9. Am preparat si eu o reteta asemanatoare din icre de caras( i-am pus gris fiert si racit ptr. ca erau sarate prea tare ptr. un cardiac ca mine). Acum 2-3 saptamani am citit tot pe aici o intrebare cam asa: .. vrei sa stii unde gasesti icre de stiuca…. intreaba si eu asta vreau sa stiu . N-am retinut numele doamnei si regret. Ma puteti ajuta?

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.