Retete:

    Scoici (midii) la gratar

    Categoria reteta culinara: mancaruri fara peste

    Ingrediente reteta culinara Scoici (midii) la gratar

    • Midii proaspete (vii) in cochilie
    • 1 lamaie

    Mod preparare reteta culinara Scoici (midii) la gratar

    Inainte de a fi gatite, midiile se spala foarte bine in apa rece. Un aspect foarte important este acela ca midiile trebuiesc sa fie vii, adica se vor folosi numai cele care au cochilia inchisa. Cele cu cochilia deschisa nu se vor prepara. Se indeparteaza acea iarba (mustata), se mai spala in apa rece inca odata si sunt gata de a fi preparate pe gratar. Se pun pe gratarul incins (eu nu am avut tabla) si se lasa cam 3 minute pana se desfac cochiliile iar carnea se coloreaza usor din alb in portocaliu. Nu am adaugat sare pentru ca nu a fost nevoie.
    Toate midiile ce nu s-au deschis in timpul prepararii trebuiesc indepartate si nu se vor consuma.
    Midiile la gratar se servesc dupa preferinta cu zeama de lamaie si neaparat insotite de un vin alb.


    Adaugat de: Marius D
    la 07/08/2018
    Vizualizari 136 ori

    DISTRIBUIȚI

    Va propunem sa incercati si retetele

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Va recomandam sa cititi

    Tura cu canoea in Delta Dunarii

    Stiti voi cum vine treaba asta? Daca prinzi gustul sa explorezi Delta Dunarii de la nivelul firului de apa, apoi nici ca te mai poti lasa de asta. Indiferent daca esti intr-un caiac sau intr-o canoe, experienta ce ti-o ofera o calatorie lenta pe canalele din…