Ingrediente reteta culinara Scoici (midii) la gratar
- Midii proaspete (vii) in cochilie
- 1 lamaie
Mod preparare reteta culinara Scoici (midii) la gratar
Inainte de a fi gatite, midiile se spala foarte bine in apa rece. Un aspect foarte important este acela ca midiile trebuiesc sa fie vii, adica se vor folosi numai cele care au cochilia inchisa. Cele cu cochilia deschisa nu se vor prepara. Se indeparteaza acea iarba (mustata), se mai spala in apa rece inca odata si sunt gata de a fi preparate pe gratar. Se pun pe gratarul incins (eu nu am avut tabla) si se lasa cam 3 minute pana se desfac cochiliile iar carnea se coloreaza usor din alb in portocaliu. Nu am adaugat sare pentru ca nu a fost nevoie.
Toate midiile ce nu s-au deschis in timpul prepararii trebuiesc indepartate si nu se vor consuma.
Midiile la gratar se servesc dupa preferinta cu zeama de lamaie si neaparat insotite de un vin alb.