Retete:

    Stiuca umpluta – reteta rapida de Mila 23

    Categoria reteta culinara: mancaruri cu peste

    Temator, am intrebat gazda daca ne poate prepara cateva stiuci umplute. Prinsese-m trei bucati, potrivite, numai bune de umplut. Am aruncat intrebarea asa, mai mult la incercare, convins fiind de un refuz. In Delta Dunarii, stiuca umpluta nu prea se face deoarece necesita mult timp, e migaloasa si gazdele nu se complica si evita pregatirea acestei retete.
    Insa, spre surprinderea noastra, am primit un raspuns afirmativ. Asa ca fara sa stam pe ganduri am pus la bataie cele 3 stiuci. Nu am vazut cum se prepara, din pacate, dar am intrebat gazda. Asa cum povestea doamna, a prepara stiuca umpluta nu e nicio filosofie.
    Stati sa va povestesc cum se face stiuca umpluta rapid, versiunea de Mila 23: e chin mare sa desprinzi carnea de pe piele si apoi sa cureti carnea astfel incat sa ramana ca un tub de piele gata de umplut. In versiunea rapida, se curata de solzi stiuca, se spala si se curata de intestine si branhii. Se indeparteaza capul si se scobeste practic carnea indepartandu-se sira spinarii. Normal ca nu se poate curata toata carnea insa nu-I nimic daca ramane putina prinsa pe piele, idea este sa nu ramana oase.
    Carnea scoasa se curata de oasele mari si mici si in amestec cu alta carne de peste, in cazul nostru carne de crap, se da de 2-3 ori prin masina de tocat pentru a toca oasele scapate.
    Nu trebuie sa ne cramponam nici atunci cand vine vorba de amestecul ce umple stiuca. In general se folosesc ingredientele de care dispunem in bucatarie. Avem pestele tocat si pe langa el adaugam tocate marunt (sau date prin masina de tocat) ceapa, morcov, patrunjel verde, oua (3 buc) , sare, piper si condiment de peste. Ceapa nu a fost calita.
    Amestecul il pregatiti fix pe gustul vostru sau pe inspiratia de moment. Nimeni nu va limiteaza atunci cand adaugati sa zicem morcovul. Numai sa pastrati un echilibru intre componente iar carnea sa fie baza.
    Se umple stiuca cu acest amestec, se monteaza intr-o tava inalta, se unge stiuca cu ulei se adauga putina apa si se da la cuptor. Dupa cum vedeti in poze, pe langa cele trei stiuci au fost strecurati si cativa cartofi taiati in felii mari care au dat foarte bine ca garnitura.
    Cuptorul la 180 grade, in 40 de minute stiuca-i gata de servit dupa ce se orneaza.
    O sa spuneti ca nu asa se face o stiuca umpluta. Uite ca se poate, e o versiune mai comerciala, asa cum a devenit din pacate mai tot prin Delta Dunarii. Este practic o adaptare la noile cerinte, la un numar din ce in ce mai mare de turisti care vin la masa. Si de ce sa nu recunoastem, este o reteta rapida ce nu afecteaza deloc gustul si savoarea acestui preparat traditional din Delta Dunarii.
    Spor la gatit si sa aveti pofta!!

    Galerie fotografii reteta culinara: Stiuca umpluta – reteta rapida de Mila 23


    Adaugat de: Redactia info-delta.ro
    la 05/02/2018
    Vizualizari 694 ori

    DISTRIBUIȚI

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Va recomandam sa cititi

    CORMORAN RESORT una dintre cele mai bune optiuni de cazare in Delta Dunarii

    Delta Dunarii, a doua ca marime si cea mai bine conservata dintre deltele europene, este locul unde descoperi frumosul la fiecare clipire, auzi un sunet deosebit in fiecare secunda, simti ca traiesti dupa fiecare atingere. CORMORAN RESORT, situat in satul Uzlina, este punctul de plecare spre…

    Impresii hotel Wels, Delta Dunarii

    Cum a fost in minivacanta petrecuta la hotelul Wels din Baltenii de Sus, bratul Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii. Cand ne-a spus Georgian, realizatorul emisiunii "In Carlig", ca vom fi cazati la hotelul Wels nici nu mi-am facut probleme. Ceva in interiorul meu mi-a spus ca totul…