marți, 25 martie 2025
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii

Salata de boeuf

Pentru o salata reusita de boeuf, nu este necesar sa se respecte un anumit retetar cu cantitati fixe de ingrediente. Trebuie sa tineti cont in principal de imaginatia dumneavoastra si propriile de preferintele gastronomice. O salata de boeuf, trebuie sa va surprinda de fiecare data cand o preparati.

Ingrediente necesare reteta culinara Salata de boeuf

Iata o propunere de reteta: Un piept de pui sau o bucata de vita, hai sa zicem 400 de grame, 3 cartofi medii, 2-3 castraveciori murati, 6-8 jumatati de gogosari in otet (de preferat aceia cu zahar), 2-3 morcovi, o telina, mazare fiarta de la conserva (cam 200 g), 3 oua, ulei de floarea soarelui (1/2 litri), sare, 1 lamaie.

Mod de preparare reteta culinara Salata de boeuf

Carnea de vita (pieptul de pui), cartofii, morcovii, telina se fierb.

Dupa ce au fiert si s-au racit, se taie totul marunt inclusiv castraveciorii si gogosarii. Se face o maioneza din cele 3 oua (din care 1 fiert), plus uleiul cat intra si lamaie. Daca nu stiti sa faceti maioneza se poate cumpara la borcan sau la tub din comert, dar nu are acelasi farmec ca cea facuta dumneavoastra. Toate acestea, adica maioneza cu legumele (inclusiv mazarea) si carnea tocata, se amesteca intr-un castron mare si se da sare dupa gust. La inceput am zis ca cea mai buna reteta este cea fara cantitati. Asta inseamna ca daca vreti mai multa sau mai putina acritura in compozitie .. nu va impiedica nimeni s-o faceti.Se aranjeaza compozitia intr-un vas inalt si daca doriti, cu o parte din maioneza (trebuie sa va ganditi inainte ca sa pastrati putina maioneza) se orneaza pe deasupra. Se pot face diferite ornamente in functie de spiritul artistic al bucatarului, folosind masline, castraveciori murati, gogosari, fire de patrunjel verde .. etc. Eu de obicei nu ornez salata pentru ca nu mai am rabdare.
Ca sfaturi, va recomand sa lasati salata un pic la frigider inainte de a fi consumata, pentru a se intepatrunde mai bine aromele ingredientelor. Si sa nu uit: sa nu aruncati zeama in care ati fiert carnea si legumele. Este o baza excelenta pentru o supa sau ciorba.Cam atat. Pofta buna!
© Info-delta.ro. Toate drepturile rezervate

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

Reteta Lufar la grătar cu legume coapte

Lufar la grătar cu legume coapte

0
Lufărul este un pește răpitor deosebit de gustos, apreciat pentru carnea sa albă, fragedă și aromată. Îl găsim în apele Mării Negre, unde înoată...

RECOMANDAM