joi, 17 aprilie 2025
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
Agentia Descopera Delta Dunarii
AcasăRetete culinareMancaruri cu pesteSalata Suba - salata traditionala ruseasca cu peste afumat

Salata Suba – salata traditionala ruseasca cu peste afumat

Salata suba, cu legume fierte, maioneza si peste afumat, este destul de populara in perioada sarbatorilor de iarna in tari precum Rusia, Ucraina, Belarus, Kazahstan,  Republica Moldova. Salata originala are in compozitie heringul, insa eu am facut-o cu scrumbie.

Ingrediente necesare reteta salata Suba

  • 1 ceapa
  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 4 oua
  • 1 sfecla rosie medie spre mare
  • 300-400 g de peste afumat (scrumbie)
  • 500 g maioneza
  • Sare, piper, otet

Pregatirea ingredientelor necesare pentru salata Suba

Ceapa tocata se pune la marinat in apa pentru 20-30 minute cu o jumatate de lingura de sare si 2 linguri de otet.

Cartofii se fierb si apoi se dau prin razatoarea mare.

Morcovii se fierb si apoi se dau prin razatoarea mare.

Sfecla se fierbe si apoi se da prin razatoarea mare.

Oualele se fierb si apoi se dau prin razatoarea mare.

Pestele se curata de oase si se taie cubulete mici

Cum se face salata Suba

Pentru a monta salata avem nevoie de o forma rotunda de tort, dintr-aceea cu fundul detasabil. Aceasta, fara fund se aseaza pe o farfurie intinsa. Se incepe asamblarea salatei, asa cum se face la un tort, straturile de legume/peste fiind legate intre ele cu maioneza.

Daca doriti sa ornati la final salata, suplimentati cantitatile de sfecla, ceapa, morcovi, oua. Eu nu am ornat salata asa ca ingredientele sunt cele strict pentru realizarea salatei.

  1. Prima data se aranjeaza cartofii rasi in forma, se preseaza usor cu o lingura. Se sareaza, se da un praf de piper si apoi se intinde un strat subtire de maioneza.
  2. Se aseaza pestele si apoi se intinde un strat subtire de maioneza.
  3. Se adauga ceapa marinata, se intinde pe toata suprafata.
  4. Se adauga morcovii si se taseaza usor cu lingura. Se sareaza, se da un praf de piper si apoi se intinde un strat subtire de maioneza.
  5. Se adauga oualele si se taseaza usor cu lingura. Se sareaza, se da un praf de piper si apoi se intinde un strat subtire de maioneza.
  6. Se intinde sfecla si apoi un strat subtire de maioneza. Acest ultim strat de sfecla rosie fiarta rasa acoperit cu maioneza este ceea ce confera salatei culoarea purpurie caracteristica.
  7. Dupa acest strat final de maioneza se poate orna salata. Eu am ales sa o ornez cu rodie. Dar se poate orna cu ceapa, oua, sfecla, patrunjel verde …

La final, se desface usor forma de tort si se indeparteaza. Daca nu aveti forma, asezati legumele in straturi direct pe farfuria intinsa.

ULTIMELE ARTICOLE ADAUGATE

VA RECOMANDAM

1 COMENTARIU

  1. Pacat ca nu ati ornat salata (sau ati ornat-o urat)…asa e spectaculoasa (tin la aspect pentru ca sunt arhitect !). De asemenea recomand sfecla sa nu fie fiarta, ci coapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Descopera Delta Dunarii

ARTICOLE RECENTE

excursie cu barca in delta dunarii

Minighid de conduita pentru vizitatorii Deltei Dunarii

0
Atunci cand planuiti o calatorie in Delta Dunarii, trebuie sa stiti ca incepand cu 1990, Delta Dunarii este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind...

RECOMANDAM